Ingrediente pentru remedii naturiste, pagina 3

Ridiche albă

Ridiche albă

Ridichea albă – beneficii pentru sănătatea ta

Ridichea albă este o legumă cu calități terapeutice deosebite, având efect detoxifiant și este eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, are efect antiviral și antiinflamatoriu. Întâlnită mai rar decât ridichea neagră, varietatea de ridiche albă este gustoasă și bine tolerată de organism.

Ridiche neagră

Ridiche neagră

Ridichea neagră, beneficii pentru un ten mai frumos, un corp sănătos

Ridichea neagră are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește sănătatea pielii și a părului, reglează colesterolul și este eficientă în bolile de rinichi sau ficat. Ridichea este un valoros detoxifiant pentru organism și este faimoasă ca remediu pentru răceli și dureri de gât.

Stafide

Stafide

Stafidele – cele mai bune și hrănitoare fructe uscate

Stafidele reprezintă o adevărată sursă de sănătate, fiind recomandate în special studenților și persoanelor vârstnice, întrucât îmbunătățesc funcțiile creierului și previn problemele de pierdere a memoriei, dar și femeilor în timpul sarcinii sau în perioada de lactație, datorită conținutului ridicat de calciu. Acestea sunt un puternic aliat împotriva anemiei și constipației.

Aronia

Aronia

Tot ce trebuie să știi despre fructele de aronia

Fructele de aronia provin de la arbuști din aceeași familie ca a trandafirilor și sunt pe locul 5 în topul fructelor de pădure proaspete, după conținutul de antioxidanți. Asemănătoare ca aspect afinelor, fructele de aronia pot fi consumate proaspete, înghețate sau sub formă de suplimente alimentare (capsule sau pudră).

Spanac

Spanac

Spanacul, aliment minune

Spanacul, numit popular și mătura intestinului, este un aliment minune, bogat în fier și multivitamine, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, cât și-n alimentația zilnică, de către gospodinele și oamenii cuprinși și convinși de satisfacția unei vieți sănătoase.

Dafin

Dafin

Dafin (foile de dafin) și beneficiile lui pentru sănătate

Dafinul poate fi recunoscut cu ușurință datorită frunzelor cu lungime de 6 – 12 cm și lățimea cuprinsă între doi și patru cm, cu margini dantelate și ușor curbate. Fructul dafinului este în formă de boabă neagră, având aproape un cm lungime și conținând o singură sămânță.

Scorţişoară

Scorţişoară

Scorţişoara și beneficiile acesteia

Folosită, cel mai frecvent, în deserturi, scorţişoara, poate deveni însă nelipsită în antreuri sau chiar feluri principale. Sfaturile despre înfrumusețare și menținerea unui corp sănătos pot conține de asemenea îndemnul de a utiliza, cu încredere, scorțișoara. Are importante proprietăți antibacteriene, ceea ce o aduce în prim-plan atunci când ne dorim o sănătate de fier.

Ceapa verde

Ceapa verde

Ceapa verde și beneficiile acesteia

Ceapă verde este folosită primăvara pentru efectele antioxidante, antiinflamatoare și detoxifiante asupra organismului. Cura de ceapă verde, sau sucul de ceapă, vă ajută să vă întăriți organismul și să vă păstrați sănătatea. Dacă vreți să vă reglați glicemia sau să țineți sub control colesterolul, ceapa verde este remediul ideal.

Ceapa galbenă

Ceapa galbenă

Ceapa galbenă și beneficiile acesteia

Calitățile medicinale ale cepei sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum dureri de cap, boli de inimă și afecțiuni bucale. Ceapa galbenă este eficientă ca antioxidant, ameliorează simptomele menopauzei si ajută în combaterea bolilor de inimă.

Ceapa albă

Ceapa albă

Ceapa albă și beneficiile acesteia

Ceapa albă este o legumă des folosită în alimentație, însă foarte eficientă pentru tratarea răcelilor și afecțiunilor respiratorii, este bogată în vitamina A, B şi C. O sumedenie de rețete naturiste folosesc ceapa albă pentru diferite afecțiuni iar rezultatele sunt excelente. Ceapa albă alină durerea de gât, bronșitele, tusea, scade colesterolul și glicemia.

Ceapa roșie

Ceapa roșie

Ceapa roșie - un elixir pentru sănătatea ta

Ceapa roșie este un aliment bogat în sulf, quercetina și crom. Consumul de ceapă roșie îți menține sănătatea sistemului circulator, a inimii, previne diabetul și elimina toxinele din corp. Mai bine tolerată de persoanele cu stomac sensibil, ceapa roșie este o sursă de sănătate și te ajută în dietele pentru slăbit.

Usturoi

Usturoi

Usturoiul și beneficiile sale asupra organismului

Usturoiul, unul dintre cele mai cunoscute condimente din bucătaria de pe întreg mapamondul, aduce nenumărate beneficii sănătății noastre, fiind un antibiotic puternic, dar mai mult decât atât, reglează nivelul de colesterol. Usturoiul este o plantă cu originile în Asia Centrală, fiind unul dintre cele mai populare condimente. Beneficiile sale medicale sunt cunoscute la nivel internațional, atât ca tratament pentru răni, cât și pentru infecții.

Polen

Polen

Polenul și beneficiile sale

Cu peste 250 de substanțe nutritive, vitamine, minerale, proteine și acizi grași în compoziție, polenul de albine este un superaliment cu efect energizant, anti-inflamator și revigorant asupra organismului. Poate fi consumat zilnic, cu foarte puține contraindicații, iar lista de beneficii pentru sănătate este lungă.

Hrean

Hrean

Hreanul: De la ameliorarea inflamației până la combaterea cancerului și alte beneficii nobile

Hreanul este considerat un antibiotic natural cu o gamă largă de acțiune, fiind unul dintre cei mai puternici anti-inflamatori, având chiar și proprietăți demonstrate de combatere a cancerului. Iar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile consumului regulat de rădăcină de hrean.

Chlorella

Chlorella

Chlorella și beneficiile sale

Chlorella mai este cunoscută și sub numele de clorela și este o algă monocelulară de apă dulce, una dintre cele mai vechi specii de pe planetă și aduce nenumărate beneficii organismului uman. Surprinzător este faptul că această algă se poate reproduce de până la opt ori, fiind o sursă de nutrienți sustenabilă, conținând undeva la aproximativ 60% proteine.

Ghimbir

Ghimbir

Tot ce trebuie să știi despre ghimbir

Rădăcina de ghimbir (Zingiber officinale) este un condiment dulce-picant și poate fi consumată proaspătă, uscată sau conservată. În plus, acesta este un remediu natural împotriva stărilor de greață și problemelor la stomac. Ghimbirul este bogat în vitamine (C, B-uri, E), minerale (potasiu, mangan, magneziu, zinc, cupru, fier, fosfor, calciu) și antioxidanți (gingerol).

Șofran

Șofran

Șofranul – beneficii pentru sănătatea dumneavoastră

De sute de ani, șofranul aduce culoare si aroma în bucătăriile de pretutindeni. Nu doar un simplu condiment, șofranul a devenit apreciat pentru calitățile deosebite în sprijinul sănătății noastre. Firicelele de șofran sunt folosite ca tinctura sau decoct în numeroase afecțiuni.

Spirulina

Spirulina

Spirulina și tot ce trebuie să știi despre ea

Spirulina este un supliment alimentar incredibil, bogat în clorofila, cu nenumărate beneficii asupra organismului. Spirulina se poate consuma sub formă de tablete sau pulbere.

Turmeric

Turmeric

Turmeric (Curcuma) – beneficii și proprietăți

Turmericul (curcuma sau șofranul Indian) este folosit cu succes în gastronomie și este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale împotriva colesterolului ridicat, a osteoartritei sau a cancerului, printre multe alte boli.

Nuci

Din clasa nucilor, liderul cap de serie se numește nuca. Nuca este recordmanul în zinc, cupru și mangan.