Ingrediente pentru remedii naturiste, pagina 3
Ridiche albă
Ridichea albă – beneficii pentru sănătatea ta
Ridichea albă este o legumă cu calități terapeutice deosebite, având efect detoxifiant și este eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, are efect antiviral și antiinflamatoriu. Întâlnită mai rar decât ridichea neagră, varietatea de ridiche albă este gustoasă și bine tolerată de organism.
Ridiche neagră
Ridichea neagră, beneficii pentru un ten mai frumos, un corp sănătos
Ridichea neagră are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește sănătatea pielii și a părului, reglează colesterolul și este eficientă în bolile de rinichi sau ficat. Ridichea este un valoros detoxifiant pentru organism și este faimoasă ca remediu pentru răceli și dureri de gât.
Stafide
Stafidele – cele mai bune și hrănitoare fructe uscate
Stafidele reprezintă o adevărată sursă de sănătate, fiind recomandate în special studenților și persoanelor vârstnice, întrucât îmbunătățesc funcțiile creierului și previn problemele de pierdere a memoriei, dar și femeilor în timpul sarcinii sau în perioada de lactație, datorită conținutului ridicat de calciu. Acestea sunt un puternic aliat împotriva anemiei și constipației.
Aronia
Tot ce trebuie să știi despre fructele de aronia
Fructele de aronia provin de la arbuști din aceeași familie ca a trandafirilor și sunt pe locul 5 în topul fructelor de pădure proaspete, după conținutul de antioxidanți. Asemănătoare ca aspect afinelor, fructele de aronia pot fi consumate proaspete, înghețate sau sub formă de suplimente alimentare (capsule sau pudră).
Spanac
Spanacul, aliment minune
Spanacul, numit popular și mătura intestinului, este un aliment minune, bogat în fier și multivitamine, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, cât și-n alimentația zilnică, de către gospodinele și oamenii cuprinși și convinși de satisfacția unei vieți sănătoase.
Dafin
Dafin (foile de dafin) și beneficiile lui pentru sănătate
Dafinul poate fi recunoscut cu ușurință datorită frunzelor cu lungime de 6 – 12 cm și lățimea cuprinsă între doi și patru cm, cu margini dantelate și ușor curbate. Fructul dafinului este în formă de boabă neagră, având aproape un cm lungime și conținând o singură sămânță.
Scorţişoară
Scorţişoara și beneficiile acesteia
Folosită, cel mai frecvent, în deserturi, scorţişoara, poate deveni însă nelipsită în antreuri sau chiar feluri principale. Sfaturile despre înfrumusețare și menținerea unui corp sănătos pot conține de asemenea îndemnul de a utiliza, cu încredere, scorțișoara. Are importante proprietăți antibacteriene, ceea ce o aduce în prim-plan atunci când ne dorim o sănătate de fier.
Ceapa verde
Ceapa verde și beneficiile acesteia
Ceapă verde este folosită primăvara pentru efectele antioxidante, antiinflamatoare și detoxifiante asupra organismului. Cura de ceapă verde, sau sucul de ceapă, vă ajută să vă întăriți organismul și să vă păstrați sănătatea. Dacă vreți să vă reglați glicemia sau să țineți sub control colesterolul, ceapa verde este remediul ideal.
Ceapa galbenă
Ceapa galbenă și beneficiile acesteia
Calitățile medicinale ale cepei sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum dureri de cap, boli de inimă și afecțiuni bucale. Ceapa galbenă este eficientă ca antioxidant, ameliorează simptomele menopauzei si ajută în combaterea bolilor de inimă.
Ceapa albă
Ceapa albă și beneficiile acesteia
Ceapa albă este o legumă des folosită în alimentație, însă foarte eficientă pentru tratarea răcelilor și afecțiunilor respiratorii, este bogată în vitamina A, B şi C. O sumedenie de rețete naturiste folosesc ceapa albă pentru diferite afecțiuni iar rezultatele sunt excelente. Ceapa albă alină durerea de gât, bronșitele, tusea, scade colesterolul și glicemia.
Ceapa roșie
Ceapa roșie - un elixir pentru sănătatea ta
Ceapa roșie este un aliment bogat în sulf, quercetina și crom. Consumul de ceapă roșie îți menține sănătatea sistemului circulator, a inimii, previne diabetul și elimina toxinele din corp. Mai bine tolerată de persoanele cu stomac sensibil, ceapa roșie este o sursă de sănătate și te ajută în dietele pentru slăbit.
Usturoi
Usturoiul și beneficiile sale asupra organismului
Usturoiul, unul dintre cele mai cunoscute condimente din bucătaria de pe întreg mapamondul, aduce nenumărate beneficii sănătății noastre, fiind un antibiotic puternic, dar mai mult decât atât, reglează nivelul de colesterol. Usturoiul este o plantă cu originile în Asia Centrală, fiind unul dintre cele mai populare condimente. Beneficiile sale medicale sunt cunoscute la nivel internațional, atât ca tratament pentru răni, cât și pentru infecții.
Polen
Polenul și beneficiile sale
Cu peste 250 de substanțe nutritive, vitamine, minerale, proteine și acizi grași în compoziție, polenul de albine este un superaliment cu efect energizant, anti-inflamator și revigorant asupra organismului. Poate fi consumat zilnic, cu foarte puține contraindicații, iar lista de beneficii pentru sănătate este lungă.
Hrean
Hreanul: De la ameliorarea inflamației până la combaterea cancerului și alte beneficii nobile
Hreanul este considerat un antibiotic natural cu o gamă largă de acțiune, fiind unul dintre cei mai puternici anti-inflamatori, având chiar și proprietăți demonstrate de combatere a cancerului. Iar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile consumului regulat de rădăcină de hrean.
Chlorella
Chlorella și beneficiile sale
Chlorella mai este cunoscută și sub numele de clorela și este o algă monocelulară de apă dulce, una dintre cele mai vechi specii de pe planetă și aduce nenumărate beneficii organismului uman. Surprinzător este faptul că această algă se poate reproduce de până la opt ori, fiind o sursă de nutrienți sustenabilă, conținând undeva la aproximativ 60% proteine.
Ghimbir
Tot ce trebuie să știi despre ghimbir
Rădăcina de ghimbir (Zingiber officinale) este un condiment dulce-picant și poate fi consumată proaspătă, uscată sau conservată. În plus, acesta este un remediu natural împotriva stărilor de greață și problemelor la stomac. Ghimbirul este bogat în vitamine (C, B-uri, E), minerale (potasiu, mangan, magneziu, zinc, cupru, fier, fosfor, calciu) și antioxidanți (gingerol).
Șofran
Șofranul – beneficii pentru sănătatea dumneavoastră
De sute de ani, șofranul aduce culoare si aroma în bucătăriile de pretutindeni. Nu doar un simplu condiment, șofranul a devenit apreciat pentru calitățile deosebite în sprijinul sănătății noastre. Firicelele de șofran sunt folosite ca tinctura sau decoct în numeroase afecțiuni.
Spirulina
Spirulina și tot ce trebuie să știi despre ea
Spirulina este un supliment alimentar incredibil, bogat în clorofila, cu nenumărate beneficii asupra organismului. Spirulina se poate consuma sub formă de tablete sau pulbere.
Turmeric
Turmeric (Curcuma) – beneficii și proprietăți
Turmericul (curcuma sau șofranul Indian) este folosit cu succes în gastronomie și este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale împotriva colesterolului ridicat, a osteoartritei sau a cancerului, printre multe alte boli.
Nuci
Din clasa nucilor, liderul cap de serie se numește nuca. Nuca este recordmanul în zinc, cupru și mangan.