Ingrediente pentru remedii naturiste, pagina 3

Susan

Susan

Susanul și proprietățile sale terapeutice

Susanul este o plantă cultivată pentru calitățile sale terapeutice și elementele nutritive. Găsim o multitudine de vitamine și minerale în susan, cum ar fi Vitamina B, E, cupru, mangan, magneziu, fier, fosfor, calciu sau omega-6. De la susan se utilizează semințele și uleiul obținut din acestea și sunt folosite în alimentație, tratamente cosmetice sau detoxifierea organismului.

Tapioca

Tapioca

Tapioca, sfaturi și recomandări pentru sănătate

Cunoscută și sub denumirile cassava, madioca, yuca, kappa sau manioc („cartoful continentului negru”), tapioca este aliment un bogat in amidon, plasandu-se pe locul al treilea ca sursa de hrana si aport de calorii, dupa orez si porumb. Tapioca se obține din rădăcinile sub formă de tuberculi ale unui arbust tropical și se comercializează sub formă de fulgi, perle sau făină.

Piper

Piper

🌿Piperul, regele mirodeniilor

Piperul, supranumit regele mirodeniilor, este un condiment apreciat pentru aroma sa inconfundabilă și efectele benefice asupra sănătății. Bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, piperul ajută la îmbunătățirea digestiei, sprijină sistemul imunitar, combate inflamațiile și poate contribui la prevenirea unor afecțiuni grave, precum cancerul. Descoperă cum poți folosi această mirodenie în scop terapeutic!

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka: proprietăți, clasificare, întrebuințări pentru sănătate

Mierea de Manuka este produsă din vremuri străvechi de albinele care polenizează arbuștii de Manuka, originari din Noua Zeelandă. Această miere are beneficii dovedite științific pentru sănătate: este antibacteriană, antiinflamatoare, calmantă, regeneratoare. Cu proprietăți unice în lume, mierea de Manuka se folosește ca tratament naturist a multor afecțiuni.

Cuișoare

Cuișoare

Cuișoarele și beneficiile acestora

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuișoare, un arbust ce se poate confunda cu vița-de-vie. Mugurii acestui arbust se recoltează înainte de a se deschide, având o formă de cui, de unde și denumirea.

Muguri de brad

Muguri de brad

Mugurii de brad și beneficiile lor 🫁

🌲 Mugurii de brad sunt un remediu naturist excepțional, recunoscuți pentru efectele expectorante, antiseptice și tonice. Utilizați în răceli, tuse, dureri articulare și anemie, aceștia contribuie la întărirea imunității și regenerarea organismului, fiind ideali pentru sănătatea căilor respiratorii.

Muguri de pin

Muguri de pin

Mugurii de pin și beneficiile lor 🫁

🌲 Mugurii de pin sunt un remediu naturist valoros, recunoscuți pentru efectele lor antiinflamatoare, expectorante și imunostimulatoare. Ideali în răceli, tuse, infecții respiratorii și oboseală, aceștia contribuie la întărirea sistemului imunitar și vitalizarea întregului organism.

Avocado

Avocado

🥑 Avocado – Superalimentul plin de beneficii pentru sănătate

Avocado – un superaliment esențial pentru o viață sănătoasă! Bogat în grăsimi bune, vitamine și antioxidanți, susține inima, digestia, vederea și imunitatea. Descoperă toate beneficiile avocado și peste 20 de curiozități fascinante care te vor surprinde! 🥑

Cafea verde

Cafea verde

Cafeaua verde, un izvor de beneficii pentru sănătate

Cafeaua verde este cunoscută ca având un efect miraculos pentru pierderea în greutate, numeroase studii însă au demonstrat că are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate, datorită faptului că este extrem de bogată în acid clorogenic, substanță care se pierde la cafeaua neagră prin prăjire.

Rubarbă

Rubarbă

Rubarba și proprietățile ei pentru sănătate

Asigurând un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina K și un aport important de vitamina C, calciu și fibre, rubarba este o legumă pe care ar trebui să o incluzi mai des în meniul tău, pentru că reglează colesterolemia, susține digestia și previne diabetul și bolile de inimă.

Cafea

Cafea

Cafeaua – numeroase beneficii mai puțin cunoscute

Cafeaua este bogată în antioxidanți și alți nutrienți stimulanți (de exemplu cofeina), care ajută la prevenirea oboselii și a bolilor precum cancerul sau problemele cardiace. De asemenea, s-a descoperit că aceasta ajută la combaterea depresiei, la îmbunătățirea stării de spirit și a bunei dispoziții.

Semințe de in

Semințe de in

Semințele de in sunt bogate în fibre, proteine și acizi grași Omega-3, având multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fapt pentru care sunt utilizate atât în scopuri alimentare și medicinale – pentru menținerea unui stil de viață sănătos și pentru prevenirea afecțiunilor neurologice și cardio-vasculare, cât și în cosmetică, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-oxidante îmbunătățind aspectul general al pielii.

Urzici

Urzici

Urzicile – beneficii pentru sănătate și modalități de utilizare

Urzica este una dintre plantele istorice cu multiple beneficii atât în ​​bucătărie, cât și pentru sănătate (inclusiv în industria farmaceutică și cosmetică). Este suculentă, nutritivă, ne furnizează o varietate de nutrienți, motiv pentru care a devenit extrem de cunoscută și apreciată în întreaga lume.

Sare de himalaya

Sare de himalaya

Sare roz de Himalaya

Se spune că sarea de Himalaya conține 84 de minerale valoroase pentru organism ce aduc avantaje asupra îmbunătățirii sistemului vascular, sprijină funcțiile respiratiorii, reduc semnele de îmbătrânire și multe altele. Sarea de Himalaya este mai mult decât o simplă sare, deoarece unii cercetători susțin că aceasta are efecte curative, revigorante și oferă energie. Cel care îi dă această culoare roz este oxidul de fier, această sare având peste 250 de milioane de ani vechime.

Ceai verde

Ceai verde

Ceaiul verde, aliatul creierului

Ceaiul verde este un tip de ceai, bogat în cafeină și teină, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, anume în optimizarea funcțiilor cognitive și în tratarea afecțiunilor sistemelor nervos și cardio-vascular, cât și-n cosmetică, proprietățile sale anti-inflamatoare și anti-oxidante îmbunătățind aspectul general al pielii.

Lime

Lime

Lime, un fruct cu numeroase beneficii pentru organism

Lime-ul sau „lămâia dulce” este folosit de sute de ani pentru pierderea în greutate, îngrijirea pielii, îmbunătățirea digestiei, ca leac împotriva constipației și senzației de greață, dar și ca tratament eficient pentru anemie, scorbut, afecțiuni respiratorii, gută, afecțiuni urinare, ulcer peptic etc. Este recomandat persoanelor cu diabet și bolnavilor de inimă.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic care face parte din categoria sărurilor, cunoscut și sub denumirea științifică de hidrogenocarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este format din radicalul carbonat de acid (HCO3-) și ionul de sodiu (Na+) fiind un ingredient versatil, ce se găsește cu ușurință în orice gospodărie, care reprezintă un ajutor de nădejde chiar și în cele mai aparte situații, dacă știi cum sa îl utilizezi.

Goji

Goji

Tot ce trebuie să știi despre fructele goji

Fructele goji sunt sursa naturală cu cea mai mare concentrație de melatonină și au a treia cea mai mare capacitate antioxidantă dintre fructele de pădure uscate. Printre acești antioxidanți se numără zeaxantina (care protejează ochii) și polizaharidele (care scad riscul de boli de inimă, cancer, diabet și îmbătrânire a pielii).

Ridiche roșie

Ridiche roșie

Ridichile roșii – o comoară a primăverii pentru organismul tău

Ridichile roșii sunt apreciate pentru că au cantități mari vitamina C, acid folic și potasiu fiind folosite pentru conținutul bogat în vitamina B6, fibre, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. Ridichea de luna conține antioxidanți si este un bun detoxifiant și întăritor al imunității.

Ridiche albă

Ridiche albă

Ridichea albă – beneficii pentru sănătatea ta

Ridichea albă este o legumă cu calități terapeutice deosebite, având efect detoxifiant și este eficientă în tratarea afecțiunilor respiratorii, are efect antiviral și antiinflamatoriu. Întâlnită mai rar decât ridichea neagră, varietatea de ridiche albă este gustoasă și bine tolerată de organism.

Ridiche neagră

Ridiche neagră

Ridichea neagră, beneficii pentru un ten mai frumos, un corp sănătos

Ridichea neagră are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește sănătatea pielii și a părului, reglează colesterolul și este eficientă în bolile de rinichi sau ficat. Ridichea este un valoros detoxifiant pentru organism și este faimoasă ca remediu pentru răceli și dureri de gât.

Stafide

Stafide

Stafidele – cele mai bune și hrănitoare fructe uscate

Stafidele reprezintă o adevărată sursă de sănătate, fiind recomandate în special studenților și persoanelor vârstnice, întrucât îmbunătățesc funcțiile creierului și previn problemele de pierdere a memoriei, dar și femeilor în timpul sarcinii sau în perioada de lactație, datorită conținutului ridicat de calciu. Acestea sunt un puternic aliat împotriva anemiei și constipației.

Aronia

Aronia

Tot ce trebuie să știi despre fructele de aronia

Fructele de aronia provin de la arbuști din aceeași familie ca a trandafirilor și sunt pe locul 5 în topul fructelor de pădure proaspete, după conținutul de antioxidanți. Asemănătoare ca aspect afinelor, fructele de aronia pot fi consumate proaspete, înghețate sau sub formă de suplimente alimentare (capsule sau pudră).

Spanac

Spanac

Spanacul, aliment minune

Spanacul, numit popular și mătura intestinului, este un aliment minune, bogat în fier și multivitamine, ce are multiple beneficii asupra sănătății fizice și psihice, fiind utilizat atât în scopuri medicinale, cât și-n alimentația zilnică, de către gospodinele și oamenii cuprinși și convinși de satisfacția unei vieți sănătoase.