Ingrediente pentru remedii naturiste, pagina 4

Dafin

Dafin

Dafin (foile de dafin) și beneficiile lui pentru sănătate

Dafinul poate fi recunoscut cu ușurință datorită frunzelor cu lungime de 6 – 12 cm și lățimea cuprinsă între doi și patru cm, cu margini dantelate și ușor curbate. Fructul dafinului este în formă de boabă neagră, având aproape un cm lungime și conținând o singură sămânță.

Scorţişoară

Scorţişoară

Scorţişoara și beneficiile acesteia

Folosită, cel mai frecvent, în deserturi, scorţişoara, poate deveni însă nelipsită în antreuri sau chiar feluri principale. Sfaturile despre înfrumusețare și menținerea unui corp sănătos pot conține de asemenea îndemnul de a utiliza, cu încredere, scorțișoara. Are importante proprietăți antibacteriene, ceea ce o aduce în prim-plan atunci când ne dorim o sănătate de fier.

Ceapa verde

Ceapa verde

Ceapa verde și beneficiile acesteia

Ceapă verde este folosită primăvara pentru efectele antioxidante, antiinflamatoare și detoxifiante asupra organismului. Cura de ceapă verde, sau sucul de ceapă, vă ajută să vă întăriți organismul și să vă păstrați sănătatea. Dacă vreți să vă reglați glicemia sau să țineți sub control colesterolul, ceapa verde este remediul ideal.

Ceapa galbenă

Ceapa galbenă

Ceapa galbenă și beneficiile acesteia

Calitățile medicinale ale cepei sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum dureri de cap, boli de inimă și afecțiuni bucale. Ceapa galbenă este eficientă ca antioxidant, ameliorează simptomele menopauzei si ajută în combaterea bolilor de inimă.

Ceapa albă

Ceapa albă

Ceapa albă și beneficiile acesteia

Ceapa albă este o legumă des folosită în alimentație, însă foarte eficientă pentru tratarea răcelilor și afecțiunilor respiratorii, este bogată în vitamina A, B şi C. O sumedenie de rețete naturiste folosesc ceapa albă pentru diferite afecțiuni iar rezultatele sunt excelente. Ceapa albă alină durerea de gât, bronșitele, tusea, scade colesterolul și glicemia.

Ceapa roșie

Ceapa roșie

Ceapa roșie - un elixir pentru sănătatea ta

Ceapa roșie este un aliment bogat în sulf, quercetina și crom. Consumul de ceapă roșie îți menține sănătatea sistemului circulator, a inimii, previne diabetul și elimina toxinele din corp. Mai bine tolerată de persoanele cu stomac sensibil, ceapa roșie este o sursă de sănătate și te ajută în dietele pentru slăbit.

Usturoi

Usturoi

Usturoiul și beneficiile sale asupra organismului

Usturoiul, unul dintre cele mai cunoscute condimente din bucătaria de pe întreg mapamondul, aduce nenumărate beneficii sănătății noastre, fiind un antibiotic puternic, dar mai mult decât atât, reglează nivelul de colesterol. Usturoiul este o plantă cu originile în Asia Centrală, fiind unul dintre cele mai populare condimente. Beneficiile sale medicale sunt cunoscute la nivel internațional, atât ca tratament pentru răni, cât și pentru infecții.

Polen

Polen

Polenul și beneficiile sale

Cu peste 250 de substanțe nutritive, vitamine, minerale, proteine și acizi grași în compoziție, polenul de albine este un superaliment cu efect energizant, anti-inflamator și revigorant asupra organismului. Poate fi consumat zilnic, cu foarte puține contraindicații, iar lista de beneficii pentru sănătate este lungă.

Hrean

Hrean

Hreanul: De la ameliorarea inflamației până la combaterea cancerului și alte beneficii nobile

Hreanul este considerat un antibiotic natural cu o gamă largă de acțiune, fiind unul dintre cei mai puternici anti-inflamatori, având chiar și proprietăți demonstrate de combatere a cancerului. Iar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile consumului regulat de rădăcină de hrean.

Chlorella

Chlorella

Chlorella și beneficiile sale

Chlorella mai este cunoscută și sub numele de clorela și este o algă monocelulară de apă dulce, una dintre cele mai vechi specii de pe planetă și aduce nenumărate beneficii organismului uman. Surprinzător este faptul că această algă se poate reproduce de până la opt ori, fiind o sursă de nutrienți sustenabilă, conținând undeva la aproximativ 60% proteine.

Șofran

Șofran

Șofranul – beneficii pentru sănătatea dumneavoastră

De sute de ani, șofranul aduce culoare si aroma în bucătăriile de pretutindeni. Nu doar un simplu condiment, șofranul a devenit apreciat pentru calitățile deosebite în sprijinul sănătății noastre. Firicelele de șofran sunt folosite ca tinctura sau decoct în numeroase afecțiuni.

Spirulina

Spirulina

Spirulina și tot ce trebuie să știi despre ea

Spirulina este un supliment alimentar incredibil, bogat în clorofila, cu nenumărate beneficii asupra organismului. Spirulina se poate consuma sub formă de tablete sau pulbere.