Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis

Macerate Ușor 70 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare30 min
Timp de așteptare7 zile
Gata în7 zile 30 m

Remediu miraculos în bolile de stomac cu numai 3 ingrediente

Remediu miraculos pentru bolile de stomac și nu numai, cu doar 3 ingrediente: aloe, miere și tinctură de propolis

Porții

Un borcan de aproximativ 1400 ml, adică ~70 de porții a 20 g porția, adică ~ o lingură.

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 14.0

Materiale

 • - recipiente sticlă
 • - lingură
 • - cuțit ceramic

Preparare

 • Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis - Preparare pas 1Se pregătesc ingredientele. Frunza de aloe vera trebuie să aibă o maturitate de minim 3 ani. Aceasta se taie de la baza plantei și apoi se spală bine cu apă rece și se îndepărtează pârțile uscate sau înnegrite. Se pregătesc cantitățile de miere și de tinctură de propolis. Se preferă o miere crudă.
 • Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis - Preparare pas 2Extragem pulpa de aloe vera.
  - Se decupează cu un cuțit lateralele frunzei (acea porțiune cu spini)
  - Tăiem frunza de aloe în felii de ~2 cm.
  - Feliile de aloe tăiate le punem într-un vas cu apă pentru 30 de minute, pentru a elimina seva gălbuie (latex), deoarece unele persoane mai sensibile pot avea anumite stări de alergie, disconfort abdominal de la această sevă.. Frunzele cumpărate din comerț nu prea au această sevă gălbuie, posibil, ca imediat după recoltare, frunzele să fie așezate pe verticală în recipiente cu apă și astfel se favorizează scurgerea sevei.
  - Se îndepărtează coaja de pe feliile de aloe vera cu ajutorul unui cuțit și astfel extragem pulpa.
 • Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis - Preparare pas 3Tăiem pulpa de aloe vera în cubulețe mici, pe care le punem într-un borcan!
 • Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis - Preparare pas 4Adăugă mierea și amestecăm bine, de preferat cu o lingură nemetalică (lemn/ceramică). Vom observa cum mierea se subțiază foarte rapid.
 • Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis - Preparare pas 5Adăugă tinctura de propolis și amestecăm bine. Vom observa cum întreaga compoziție se subțiază și mai mult si capătă o culoare ușor maronie.
 • Macerat de Aloe Vera cu Miere și Tinctură de Propolis - Preparare pas 6Închidem borcanul ermetic și lăsăm la macerat ~ 7 zile, în frigider!

Observații

Aloe vera este citată de numeroși autori ca o plantă utilă în tratarea tulburărilor gastrointestinale. Are efecte stimulente digestive și tonice asupra tractului digestiv.

Gelul de aloe vera conține peste 75 nutrienți, 200 compuși activi, 20 minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine, iar asta îl transformă într-un veritabil tonic și medicament natural.
⚠ Mai mult, asocierea cu produse apicole (miere, propolis) întărește efectele aloei și astfel vei obţine un preparat extrem de eficient în tratarea multor boli, în special a tulburărilor gastrointestinale.

Aloe Vera hrănește, detoxifică, normalizează tractul digestiv și favorizează absorbția alimentelor.

Păstrare si valabilitate:
→ Se va păstra obligatoriu la frigider, închis ermetic.
→ Un borcan nedeschis se poate păstra în frigider și până la 1 an de zile.
După deschiderea borcanului se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, până în 3 luni de zile.

Administrare

→ Se administrează câte o lingură de preparat, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 14 zile, după care se face o pauză de 14 zile și se poate relua, la nevoie.

⚠ În timpul curei, se recomandă pe cât posibil evitarea consumului de produsele lactate, carne și ouă, și se va consuma o cantitate mare de lichide (până la 2,5 litri pe zi), pentru a ajuta organismul să se detoxifice.

Efecte și beneficii

Contraindicații

Alte informații
În anul 1989, un studiu al unei echipe de cercetători japonezi, arată că Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina, devenind astfel un aliat eficient în prevenirea tumorilor. Tratamentele ce includ Aloe Vera, au efecte notabile în control cancerul pulmonar, în cazuri de leucemie și sarcom.

Comentarii

Evaluează acest remediu:
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.