Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere

Macerate Foarte ușor 14 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare15 min
Timp de așteptare7 zile
Gata în7 zile 15 m

Macerat de aloe vera, vin roșu și miere - o licoare tămăduitoare

Maceratul de aloe vera cu vin roșu și miere formează o băutură tonică, un adevărat stimulator imunitar, cu efecte de regenerarea celulară, detoxifiere și purificare a întregului organism. Acestă licoare combate anemia, are efecte stimulente digestive și tonice asupra tractului digestiv, ajută în tratarea tulburărilor gastrointestinale (gastrită, ulcer, colită, balonare, constipație, diaree, ...), susține sistemul cardio-vascular, sistemul nervos, este hepatoprotectoare, are acțiune anti-reumatică, și nu în ultimul rând este un antitumoral puternic.

Porții

Aproximativ 700ml de licoare, echivalentul a 14 porții a cate 50 ml porția

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 3.6 €

Materiale

 • - recipiente
 • - blender/mixer
 • - cuțit nemetalic

Preparare

 • Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere - Preparare pas 1Se spală frunza de aloe vera cu apă rece și îndepărtam parțile uscate sau înnegrite dacă există.
 • Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere - Preparare pas 2Se îndepărtează lateralele frunzei (acea porțiune cu spini), apoi frunza se taie în felii de ~2 cm și se lasă într-un recipient cu apă timp de 30 de minute, etapă necesară pentru eliminarea acelei seve gălbuie/latex care, la unele persoane mai sensibile, poate avea efect alergic sau daca e consumată intern, efect laxativ.
  ⚠ La frunzele cumpărate din comerț, de obicei acesta sevă gălbue e in cantitate foarte mică, iar dacă nu vă știți alergic la acesta, puteți sări acest pas.
 • Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere - Preparare pas 3Extragem pulpa din feliile de aloe tăiate. Practic îndepărtam coaja cu ajutorul unui cuțit. Dacă frunza nu e suficient de mare, se poate tăia în jumătate cu un cuțit și cu ajutorul unei linguri, radem gelul de aloe vera.
 • Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere - Preparare pas 4Pulpa de aloe vera extrasă o vom mixa cu ajutorul unui mixer/blender pentru aproximativ 1 minut si obținem astfel un lichid/gel de aloe vera cu o spumă aerată la suprafață.
 • Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere - Preparare pas 5Adăugam vinul și mierea și mixăm iar pentru câteva secunde doar cât să se amestece.
 • Băutură tonică cu aloe vera, vin și miere - Preparare pas 6Turnăm amestecul format într-un recipient de sticlă, închidem cu un capac și vom lăsa minim 7 zile la macerat într-un loc aerisit și răcoros, fără lumină (ideal beci).
  După macerare puteți alege să filtrați băutura sau să o consumați ca atare.
  Odată deschisă sticla, se recomandă păstrarea la rece în frigider în decursul a maxim 30 de zile.

Observații

✔ Alcoolul din vin crește asimilarea gelului de Aloe, mierea este un bun transportor, cele 3 ingrediente devenind astfel un stimulator imunitar de excepție, datorită compusului glucomannanul din Aloe Vera, care stimulează macrofagele (leucocite speciale care înghit bacteriile și reziduurile)

✔ Practic, combinate, aceste trei ingrediente își amplifică proprietățile.

✔ Coaja frunzei de Aloe Vera conține o sevă galbenă numită și latex, care în doze mari, pentru anumite persoane, poate fi toxică (efect laxativ) sau alergică.

✔ Se recomandă folosirea unui vin natural, fără sulfiți (vin roșu de țară), iar mierea de albine, e de preferat să fie de salcâm.

✔ Recomandăm folosirea ustensilelor nemetalice!

Păstrare si valabilitate:
→ Se recomandă păstrarea în locuri răcoroase, aerisite și lipsite de lumină (ideal beci sau frigider).
→ Se recomandă depozitarea in sticle de sticlă, sigilate ermetic.
→ Dacă nu se umblă la ea și este depozitată în condiții optime, o sticlă cu această licoare poate fi păstrata și până la 1 an.
→ Odată deschisă, recomandăm păstrarea în frigider până la consumul total (ideal în maxim o lună).

Recomandare privind recoltare frunzelor de aloe vera::
● Se recomandă doar specia Aloe vera chinensis, întâlnită frecvent că plantă ornamentală cultivată în ghivece.
● Se recomandă recoltarea de la plante de aloe cu maturitate de minim 3 ani.
● Se recoltează frunzele de la o plantă care nu a mai fost udată în ultimele 3-5 zile.
● Este indicat sa alegeți frunzele din exteriorul plantei, acestea fiind mai bogate in antioxidanți.

Administrare

→ Pentru un adult se recomandă ~50ml de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale (pe stomacul gol). Doza poate fi crescută până la 100 ml.

→ Se recomandă una sau mai multe cure a câte 4 săptămâni cu pauze între cure de 1-2 săptămâni.

→ În timpul curei, se recomandă pe cât posibil evitarea consumului de produsele lactate, carne și ouă, și se va consuma o cantitate mare de lichide (minim 2,5 litri pe zi), pentru a ajuta organismul să se detoxifice.

→ Fiind un remediu ușor alcoolizat, acesta nu este recomandat copiilor sub 7 ani.
→ La copii de peste 7 ani doza va fi micșorată în funcție de vârstă până la 1/4, iar administrarea se va face doar cu acordul unui medic.

Efecte și beneficii

General:

Susține sistemul digestiv / gastro-intestinal:

Susține sistemul cardio-vascular:

Acțiuni anti-reumatice:

Antitumoral puternic:

Susține sistemul nervos:

Susține sistemul respirator și combate răcelile:

Protector hepato-biliar:

Contraindicații

Alte informații
→ Aloe vera mai este denumita si „planta nemuririi”, având o istorie de câteva mii de ani de utilizare terapeutică.
→ Aloe vera este recunoscută pentru beneficiile sale extraordinare asupra sănătății, având peste 200 de substanțe active.
→ Efectele vindecătoare remarcabile ale plantei de Aloe Vera se datorează forței sale detoxifiante.
→ În anul 1989, un studiu al unei echipe de cercetători japonezi, arată că Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina, devenind astfel un aliat eficient în prevenirea tumorilor. Tratamentele ce includ Aloe Vera, au efecte notabile în control cancerul pulmonar, în cazuri de leucemie și sarcom.
→ Compusul esențial din Aloe Vera este glucomannanul (o fibră solubilă), care are reale proprietăți antivirale, imunostimulatoare și de refacere a măduvei osoase.
→ Dr. Gillian McKeith a numit Aloe Vera ca fiind un “aliment viu” ce poate ajuta considerabil la detoxifierea colonului și la dezvoltarea de către organism a propriilor surse de bacterii benefice.

Comentarii

Evaluează acest remediu:
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.