Se spală și curăță de coajă, lămâia, apoi se taie în felii mai mici.
Spanacul este recomandat să-l îl rupeți în mai multe bucăți mai mici, la fel procedați și cu ingredientele care sunt prea mari. Se adaugă toate ingredientele în blender și le se mixează până rezultă un suc gros. Dacă nu se blenduiesc cum trebuie, puteți adăuga puțină apă. De asemeni adăugați apă și dacă blendul obținut este prea gros. Trebuie să rezulte un smoothie gros, dar care să curgă, ... să nu rămână lipit pe pereții blenderului. În această rețetă am adăugat lămâia tocmai pentru a fluidiza smoothie-ul...
Smoothie de urzică, spanac, ghimbir și lămâie cu miere se bea proaspăt, imediat după ce l-ați făcut...
Observații
→ Diabeticilor le este recomanda sa renunțe la mierea de albine.
→ Ideal, sucul trebuie consumat cu înghițituri mici, în decursul a câteva minute (~5 minute).
→ Este recomandat ca urzicile și spanacul să fie spălate exact înainte de prepararea sucului!
Administrare
Acest smootie este un izvor de sănătate, și un smootie pe zi în sezonul urzicilor este suficient. Se pot bea până la 3-5 smotie-uri pe zi, totuși se recomandă să nu se exagereze cu mai mult.
Se recomandă consumul imediat după preparare, pe stomacul gol, iar după, să nu se mănânce ~30 de minute, pentru o absorbție mai bună a nutrițiilor.
Dacă vi se pare prea gros, îl puteți dilua cu putină apă (puteți face asta chiar în momentul blenduirii/mixării)