Smoothie revitalizant de Urzică, Spanac, Ghimbir și Lămâie

Sucuri Foarte ușor 1 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare4 min
Timp de așteptare--
Timp de gătire--
Gata în4 min

O doză de sănătate în primăvara cu ingrediente de top urzică, spanac, ghimbir și lămâie cu miere: Un smoothie bogat într-o varietate de nutrienți esențiali: vitamine, minerale și proteine.

Porții

Un pahar de smothie fresh ~200-250ml

Ingrediente

Cost estimativ: 0.5

Materiale

  • - blender (nutribulet)

Preparare

  • Se spală bine urzicile și spanacul, în 2 ape, se scutură de surplusul de apă.
  • Se spală și apoi curăță ghimbirul. Acesta se taie în felii subțiri de dimensiuni mici.
    Se spală și curăță de coajă, lămâia, apoi se taie în felii mai mici.
  • Smoothie revitalizant de Urzică, Spanac, Ghimbir și Lămâie - Preparare pas 3Spanacul este recomandat să-l îl rupeți în mai multe bucăți mai mici, la fel procedați și cu ingredientele care sunt prea mari.
    Se adaugă toate ingredientele în blender și le se mixează până rezultă un suc gros. Dacă nu se blenduiesc cum trebuie, puteți adăuga puțină apă. De asemeni adăugați apă și dacă blendul obținut este prea gros. Trebuie să rezulte un smoothie gros, dar care să curgă, ... să nu rămână lipit pe pereții blenderului. În această rețetă am adăugat lămâia tocmai pentru a fluidiza smoothie-ul...
  • Smoothie revitalizant de Urzică, Spanac, Ghimbir și Lămâie - Preparare pas 4Smoothie de urzică, spanac, ghimbir și lămâie cu miere se bea proaspăt, imediat după ce l-ați făcut...

Administrare

Acest smootie este un izvor de sănătate, și un smootie pe zi în sezonul urzicilor este suficient. Se pot bea până la 3-5 smotie-uri pe zi, totuși se recomandă să nu se exagereze cu mai mult.

Se recomandă consumul imediat după preparare, pe stomacul gol, iar după, să nu se mănânce ~30 de minute, pentru o absorbție mai bună a nutrițiilor.

Dacă vi se pare prea gros, îl puteți dilua cu putină apă (puteți face asta chiar în momentul blenduirii/mixării)

Efecte

  • tonic
  • vitaminizant (vitaminele K, A, B2, B6, E, C, ..)
  • mineralizant (mangan, folat, cupru, magneziu, potasiu, calciu, fier, siliciu, zinc, fosfați)
  • bogat în proteine, în principalii aminoacizi (în special din urzică)
  • antianemic
  • întărește imunitatea
  • bogat în clorofila
  • antioxidant
  • reglează nivelul glicemiei
  • recomandat diabeticilor
  • îmbunătățește nivelul colesterolului
  • reglează tensiunea arteriala
  • detoxifica organismul
  • efect antiinflamator
  • îmbunătățește digestia
  • ajută la regenerarea ficatului
  • curăță colonul
  • efect anti-îmbătrânire
  • echilibrează PH-ul
  • luptă împotriva cancerului, în special de colon

Efecte secundare

  • poate scădea glicemia
  • pot duce la diaree dacă e consumat foarte rece și în cantități mari

Contraindicații

  • persoanelor care suferă de probleme de coagulare a sângelui (tromboze), sau - persoanelor care urmează a avea operații chirurgicale;
  • persoanelor care suferă de diaree;
  • persoanelor care suferă de colon iritabil, colita;
  • persoanelor cu insuficiența cardiacă, hipotensiune arterială (tensiunea arterială scăzută);
  • persoanelor cu insuficiență renală;
  • contraindicat femeilor însărcinate
Observații
→ Diabeticilor le este recomanda sa renunțe la mierea de albine.

→ Ideal, sucul trebuie consumat cu înghițituri mici, în decursul a câteva minute (~5 minute).

→ Este recomandat ca urzicile și spanacul să fie spălate exact înainte de prepararea sucului!
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=