La final mierea trebuie să acopere cățeii de usturoi.
Se închide ermetic recipientul și se va lăsa la macerat în frigider pentru 2 săptămâni. Procesul de macerare/fermentare poate fi grăbit, lăsând preparatul la macerat într-un loc întunecos, aerisit și răcoros (nu la frigider). În acest caz veți observa în 1-3 zile (în funcție de temperatura camerei), cum are loc procesul de fermentare, practic usturoiul se ridică la suprafață.
Observații
Prin macerarea / fermentarea mierii și a usturoiului, practic le potențăm / creștem beneficiile și proprietățile celor două ingrediente, ambele având proprietăți antibiotice, anti-microbiene și antibacteriene puternice.
→ Maceratul de usturoi cu miere este o rețetă binevenită mai ales în sezonul rece, atunci când se înmulțesc cazurile de infecții și de gripă (este un adevarat antibacterian natural în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Stafilococi, ...).
→ Prin procesul de macerare al mierii și usturoiului se creează bacterii bune (probiotice) și fungi benefici.
→ Încă din cele mai vechi timpuri usturoiul a fost considerat penicilina omului sărac iar mierea un puternic anti-microbian.
→ Se recomandă o miere de albine naturală, crudă, necristalizată, cât mai lichidă pentru a se scurge bine printre cățeii de usturoi și pentru a putea avea loc fermentarea/macerarea.
→ Păstrare și valabilitate: • la frigider: acest preparat poate fi păstrat până la 3-4 luni; • la temperatura camerei: se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, 3-7 zile. Se va păstra închis cu un capac, în locuri răcoroase, aerisite și ferite de lumină.
→ Alicina din usturoi ajută la curățarea vaselor de sânge, reducerea colesterolului și astfel o circulație sanguină mai bună. Consumând acest macerat dimineața, pe stomacul gol, vom asigura o absorbție completa a principalilor nutrienți. În ceea ce privește mirosul neplăcut nu ar trebui să iți faci griji, pentru că mierea îl neutralizează.
Administrare
Se administrează câte o lingură cu 1-2 căței, dimineața, înainte de micul dejun, pe stomacul gol.
Se recomandă cure de 2-4 săptămâni cu pauze, la fel, de 2-4 săptămâni!
Acest produs nu este recomandat bebelușilor !
La copii cantitățile vor fi mult mai mici (la jumătate sau mai puțin), în funcție de vârstă.
Efecte și beneficii
antibiotic natural;
menține sistemul imunitar puternic;
susține aparatul respirator;
previne răceala și gripa;
calmează tusea și durerile de gât;
are proprietăți expectorante;
are proprietăți antiinflamatorii;
susține sistemul cardio-vascular;
protejează inima;
reglează tensiunea arterială;
îmbunătățește circulația sângelui;
reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor;
ajută la scăderea concentrației de grăsimi din sânge;
bun în osteoartrită;
antioxidant puternic cu efect regenerator al celulelor;
anti-cancerigen;
efect anti-microbian și antifungic;
omoară viermii intestinali;
bun în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Salmonella, Stafilococi;
bun în constipație, diaree, flatulență, balonare;
reduce zahărul din sânge;
diminuează pofta de mâncare, datorită alicinei din usturoi, ajutând în lupta cu kilogramele;
are efecte tonice, stimulente;
hepato-protector;
antiinflamator, bun pentru gută sau alte afecțiuni reumatice;
reduce oboseala;
Efecte secundare
alergii, dacă sunteți alergic la ingredientele folosite;
creșterea acidității la stomac;
usturoiul poate interacționa cu anticoagulantele, aspirina și alte medicamente;
Contraindicații
cei cu probleme gastrice trebui sa testeze dacă le priește;
este contraindicat celor cu tulburări de coagulare;
contraindicat persoanelor care urmează sa aibă intervenții chirurgicale cu cel puțin 10 zile înainte de intervenție cât și după;
contraindicat persoanelor cu probleme digestive;
contraindicat persoanelor care urmează tratament pentru SIDA.
Comentarii
Evaluează acest remediu:
21/02/2023
Natural si eficient.
(0)(0)
andrei, 05/10/2021
Un remediu eficient. bv
(0)(0)
Conținutul acestei pagini este informativ. De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
Info ingrediente
UsturoiLegumeUsturoiul și beneficiile sale asupra organismului