La final mierea trebuie să acopere cățeii de usturoi.
Se închide ermetic recipientul și se va lăsa la macerat în frigider pentru 2 săptămâni. Procesul de macerare/fermentare poate fi grăbit, lăsând preparatul la macerat într-un loc întunecos, aerisit și răcoros (nu la frigider). În acest caz veți observa în 1-3 zile (în funcție de temperatura camerei), cum are loc procesul de fermentare, practic usturoiul se ridică la suprafață.
Observații
Prin macerarea / fermentarea mierii și a usturoiului, practic le potențăm / creștem beneficiile și proprietățile celor două ingrediente, ambele având proprietăți antibiotice, anti-microbiene și antibacteriene puternice.
→ Maceratul de usturoi cu miere este o rețetă binevenită mai ales în sezonul rece, atunci când se înmulțesc cazurile de infecții și de gripă (este un adevarat antibacterian natural în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Stafilococi, ...).
→ Prin procesul de macerare al mierii și usturoiului se creează bacterii bune (probiotice) și fungi benefici.
→ Încă din cele mai vechi timpuri usturoiul a fost considerat penicilina omului sărac iar mierea un puternic anti-microbian.
→ Se recomandă o miere de albine naturală, crudă, necristalizată, cât mai lichidă pentru a se scurge bine printre cățeii de usturoi și pentru a putea avea loc fermentarea/macerarea.
→ Păstrare și valabilitate: • la frigider: acest preparat poate fi păstrat până la 3-4 luni; • la temperatura camerei: se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, 3-7 zile. Se va păstra închis cu un capac, în locuri răcoroase, aerisite și ferite de lumină.
→ Alicina din usturoi ajută la curățarea vaselor de sânge, reducerea colesterolului și astfel o circulație sanguină mai bună. Consumând acest macerat dimineața, pe stomacul gol, vom asigura o absorbție completa a principalilor nutrienți. În ceea ce privește mirosul neplăcut nu ar trebui să iți faci griji, pentru că mierea îl neutralizează.
Administrare
Se administrează câte o lingură cu 1-2 căței, dimineața, înainte de micul dejun, pe stomacul gol.
Se recomandă cure de 2-4 săptămâni cu pauze, la fel, de 2-4 săptămâni!
Acest produs nu este recomandat bebelușilor !
La copii cantitățile vor fi mult mai mici (la jumătate sau mai puțin), în funcție de vârstă.
Efecte și beneficii
antibiotic natural;
menține sistemul imunitar puternic;
susține aparatul respirator;
previne răceala și gripa;
calmează tusea și durerile de gât;
are proprietăți expectorante;
are proprietăți antiinflamatorii;
susține sistemul cardio-vascular;
protejează inima;
reglează tensiunea arterială;
îmbunătățește circulația sângelui;
reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor;
ajută la scăderea concentrației de grăsimi din sânge;
bun în osteoartrită;
antioxidant puternic cu efect regenerator al celulelor;
anti-cancerigen;
efect anti-microbian și antifungic;
omoară viermii intestinali;
bun în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Salmonella, Stafilococi;
bun în constipație, diaree, flatulență, balonare;
reduce zahărul din sânge;
diminuează pofta de mâncare, datorită alicinei din usturoi, ajutând în lupta cu kilogramele;
are efecte tonice, stimulente;
hepato-protector;
antiinflamator, bun pentru gută sau alte afecțiuni reumatice;
reduce oboseala;
Efecte secundare
alergii, dacă sunteți alergic la ingredientele folosite;
creșterea acidității la stomac;
usturoiul poate interacționa cu anticoagulantele, aspirina și alte medicamente;
Contraindicații
cei cu probleme gastrice trebui sa testeze dacă le priește;
este contraindicat celor cu tulburări de coagulare;
contraindicat persoanelor care urmează sa aibă intervenții chirurgicale cu cel puțin 10 zile înainte de intervenție cât și după;
contraindicat persoanelor cu probleme digestive;
contraindicat persoanelor care urmează tratament pentru SIDA.