Macerat de usturoi cu miere

Macerate Foarte ușor 10 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare14 zile
Timp de gătire--
Gata în14 zile 5 m

Antibiotic, antimicrobian și antifungic natural: fortifică imunitatea, previne răceala și gripa, protejează inima și vasele de sânge

Usturoiul macerat în miere (mierea fermentată cu usturoi) are efecte incredibile asupra organismului uman: fortifică imunitatea, previne răceala și gripa, susține aparatul respirator, protejează inima și vasele de sânge. Principalele proprietăți ale acestui macerat sunt: antibiotic, anti-microbian, antibacterian și antifungic natural.

Porții

~ un borcan de 200 ml, aproximativ 10 porții pentru un adult

Ingrediente

Cost estimativ: 1.5

Materiale

  • - recipient de sticlă (borcan cu capac)

Preparare

  • Macerat de usturoi cu miere - Preparare pas 1Se curăță usturoiul. Se aleg doar acei căței de usturoi care nu prezintă urme de alterare și care nu sunt încolțiți.
  • Macerat de usturoi cu miere - Preparare pas 2Vom zdrobi ușor fiecare cățel de usturoi doar cât să crape puțin. Eu i-am presat ușor cu o lingură mare.
  • Macerat de usturoi cu miere - Preparare pas 3Se adaugă usturoiul zdrobit în recipientul de sticlă.
  • Macerat de usturoi cu miere - Preparare pas 4Se toarnă mierea puțin câte puțin , așteptând să se scurgă printre cățeii de usturoi.
    La final mierea trebuie să acopere cățeii de usturoi.
  • Macerat de usturoi cu miere - Preparare pas 5Se închide ermetic recipientul și se va lăsa la macerat în frigider pentru 2 săptămâni.
    Procesul de macerare/fermentare poate fi grăbit, lăsând preparatul la macerat într-un loc întunecos, aerisit și răcoros (nu la frigider). În acest caz veți observa în 1-3 zile (în funcție de temperatura camerei), cum are loc procesul de fermentare, practic usturoiul se ridică la suprafață.

Observații
Prin macerarea / fermentarea mierii și a usturoiului, practic le potențăm / creștem beneficiile și proprietățile celor două ingrediente, ambele având proprietăți antibiotice, anti-microbiene și antibacteriene puternice.

→ Maceratul de usturoi cu miere este o rețetă binevenită mai ales în sezonul rece, atunci când se înmulțesc cazurile de infecții și de gripă (este un adevarat antibacterian natural în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Stafilococi, ...).

→ Prin procesul de macerare al mierii și usturoiului se creează bacterii bune (probiotice) și fungi benefici.

→ Încă din cele mai vechi timpuri usturoiul a fost considerat penicilina omului sărac iar mierea un puternic anti-microbian.

→ Se recomandă o miere de albine naturală, crudă, necristalizată, cât mai lichidă pentru a se scurge bine printre cățeii de usturoi și pentru a putea avea loc fermentarea/macerarea.

Păstrare și valabilitate:
la frigider: acest preparat poate fi păstrat până la 3-4 luni;
la temperatura camerei: se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, 3-7 zile.
Se va păstra închis cu un capac, în locuri răcoroase, aerisite și ferite de lumină.

Alicina din usturoi ajută la curățarea vaselor de sânge, reducerea colesterolului și astfel o circulație sanguină mai bună.
Consumând acest macerat dimineața, pe stomacul gol, vom asigura o absorbție completa a principalilor nutrienți.
În ceea ce privește mirosul neplăcut nu ar trebui să iți faci griji, pentru că mierea îl neutralizează.

Administrare

Se administrează câte o lingură cu 1-2 căței, dimineața, înainte de micul dejun, pe stomacul gol.

Se recomandă cure de 2-4 săptămâni cu pauze, la fel, de 2-4 săptămâni!

Acest produs nu este recomandat bebelușilor !

La copii cantitățile vor fi mult mai mici (la jumătate sau mai puțin), în funcție de vârstă.

Efecte

  • antibiotic natural;
  • menține sistemul imunitar puternic;
  • susține aparatul respirator;
  • previne răceala și gripa;
  • calmează tusea și durerile de gât;
  • are proprietăți expectorante;
  • are proprietăți antiinflamatorii;
  • susține sistemul cardio-vascular;
  • protejează inima;
  • reglează tensiunea arterială;
  • îmbunătățește circulația sângelui;
  • reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor;
  • ajută la scăderea concentrației de grăsimi din sânge;
  • bun în osteoartrită;
  • antioxidant puternic cu efect regenerator al celulelor;
  • anti-cancerigen;
  • efect anti-microbian și antifungic;
  • omoară viermii intestinali;
  • bun în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Salmonella, Stafilococi;
  • bun în constipație, diaree, flatulență, balonare;
  • reduce zahărul din sânge;
  • diminuează pofta de mâncare, datorită alicinei din usturoi, ajutând în lupta cu kilogramele;
  • are efecte tonice, stimulente;
  • hepato-protector;
  • antiinflamator, bun pentru gută sau alte afecțiuni reumatice;
  • reduce oboseala;

Efecte secundare

  • alergii, dacă sunteți alergic la ingredientele folosite;
  • creșterea acidității la stomac;
  • usturoiul poate interacționa cu anticoagulantele, aspirina și alte medicamente;

Contraindicații

  • cei cu probleme gastrice trebui sa testeze dacă le priește;
  • este contraindicat celor cu tulburări de coagulare;
  • contraindicat persoanelor care urmează sa aibă intervenții chirurgicale cu cel puțin 10 zile înainte de intervenție cât și după;
  • contraindicat persoanelor cu probleme digestive;
  • contraindicat persoanelor care urmează tratament pentru SIDA.
andrei, 05/10/2021

Un remediu eficient. bv

(0) (0)
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=