Feliile de lămâie, usturoiul și mierea se așează în borcan, în straturi: așezăm o felie de lămâie, punem câțiva caței de usturoi (ușor zdrobiți cu o lingură) și turnăm miere. Repetăm până se umple borcanul.
La final, închidem borcanul cu un capac sau îl sigilăm borcanul cu o folie și un elastic. Lăsăm la macerat 2 săptămâni, la frigider, după care poate fi consumat.
Observații
Încă din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost considerat penicilina omului sărac, iar combinația cu miere și lămâie nu face decât să-i potențeze efectul antibiotic/anti-microbian/anti-bacterian .
→ Se recomandă o miere de albine naturală, crudă, necristalizată, cât mai lichidă pentru a se scurge bine printre cățeii de usturoi și pentru a putea avea loc fermentarea/macerarea.
→ Compusul cheie din usturoi este alicina, iar aceasta este eliberată imediat după zdrobirea sau mestecarea usturoiului, fapt pentru care se recomandă consumul usturoiului crud, proaspăt și imediat după ce a fost curățat.
→ Alicina din usturoi ajută la curățarea vaselor de sânge, reducerea nivelului de colesterol rău LDL și al trigliceridelor, și astfel o circulație mai bună a sângelui.
→ Mierea are proprietăți antibacteriene, antibiotice, antiseptice, antifungice și de conservare.
→ Lămâia este bogată în minerale precum: potasiu, calciu, fosfor și magneziu, și deși acidă, este un aliment care devine alcalin în corp .
→ Păstrare și valabilitate: • la frigider acest preparat poate fi păstrat până la 3-4 luni; • la temperatura camerei se recomandă consul într-un timp cât mai scurt, 3-7 zile. Se va păstra închis cu un capac, în locuri răcoroase, aerisite și ferite de lumină.
Administrare
→ Pentru prevenție se ia câte 1 lingură cu 1-2 căței de usturoi și o bucată din felia de lămâie, de obicei, dimineața, pe stomacul gol. → Pentru situații mai grave se pot lua până la 5 linguri pe zi ! ⚠ Se recomandă cure de 2-4 săptămâni cu pauze de minimum 2 săptămâni !
→ La copii dozele vor fi mult mai mici, (de obicei la jumătate sau chiar mai mici în funcție de vârstă).
→ Acest preparat nu este recomandat bebelușilor!
→ Pentru copii de până la 3 ani cereți obligatoriu și sfatul medicului.
Efecte și beneficii
Proprietăți și efecte:
antibiotic;
antiviral;
germicid;
antiseptic;
antimicrobian;
antifungic;
expectorant;
antiinflamator;
antioxidant;
imunizant;
tonic;
anticancerigen;
General:
ajută la întărirea sistemului imunitar;
ajută la creșterea tonusului muscular;
antioxidant puternic cu efect regenerator al celulelor;
detoxifiant;
reduce nivelul de zahar din sânge;
este hepato-protector;
bun în tratamentul anemiei și malnutriție, reduce oboseala;
antiinflamator, bun pentru gută sau alte afecțiuni reumatice;
calmează durerile cauzate de osteoartrită;
luptă împotriva cancerului;
util persoanelor care fac chimioterapie;
Răceala și gripă:
previne răceala și gripa;
susține aparatul respirator;
calmează tusea și durerile de gât;
fluidifică secrețiile nazale și la nivelul gatului;
reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor;
ajută la scăderea concentrației de grăsimi din sânge;
curăță și subțiază sângele, desfundă arterele;
bun în angină pectorală;
bun în cazul varicelor, ateroscleroză, ischemie miocardică;
Susține sistemul digestiv:
contribuie la normalizarea metabolismului;
bun în constipație, diaree, flatulență, balonare;
distruge bacteriile și paraziții intestinali (Streptococi, Salmonella, Stafilococi);
diminuează pofta de mâncare, datorită alicinei din usturoi, ajutând la pierderea în greutate;
Efecte secundare
alergii, dacă sunteți alergic la ingredientele folosite;
crește aciditatea la stomac;
usturoiul poate interacționa cu anticoagulantele, aspirina și alte medicamente;
Contraindicații
contraindicat celor care sunt alergici;
contraindicat celor care au probleme gastrice;
contraindicat celor care au tulburări de coagulare a sângelui;
contraindicat celor care urmează să aibă intervenții chirurgicale, cu cel puțin 10 zile înainte, cât și după intervenție .
Alte informații
→ Studiile cercetătorilor din New Delhi, India, au scos la iveală faptul că 98% din persoanele care ajung până la veritabila vârstă de 100 de ani sau mai mult, consumă cel puțin un cățel de usturoi pe zi → Întrebuințările usturoiului datează de acum 5.000 de ani î.Hr.
Comentarii
Evaluează acest remediu:
31/01/2023
Un remediu naturist excelent!
(0)(0)
16/12/2022
Super produs
(0)(0)
12/12/2022
Am folosit și a fost de ajutor pentru tuse
(0)(0)
Conținutul acestei pagini este informativ. De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
Info ingrediente
UsturoiLegumeUsturoiul și beneficiile sale asupra organismului
Miere de salcâmApicoleMierea de salcâm – cea mai pură formă de sănătate
Info afecțiuni
Răceală și gripăAfecțiuni sistem imunitarRăceala și gripa: diferențe, cauze și simptome, remedii naturiste
ImunitateAfecțiuni sistem imunitarImunitate scăzută, Cum să-ți crești imunitatea?, Imunostimulatoare