Macerat de usturoi, miere și lămâie

Macerate Foarte ușor 7 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare5 min
Timp de așteptare14 zile
Gata în14 zile 5 m

Usturoi, miere și lămâie: elixirul miraculos care te ferește de răceală și gripă, întărește imunitatea și iți curăță vasele de sânge

Macerat de usturoi, miere și lămâie: un remediu natural cu numeroase beneficii pentru organism: tonic, imunizant, detoxifiant, scade nivelul colesterolului rău LDL și al trigliceridelor, elimină grăsimea abdominală.

Porții

Un borcan de ~150 ml

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 1.0 €

Materiale

Recipient de sticlă (borcan 150ml)

Preparare

  • Macerat de usturoi, miere și lămâie - Preparare pas 1Se curăță usturoiul. Se aleg doar acei căței de usturoi neîncolțiți sau fără urme de alterare. Cățeii de usturoi pot fi ușor zdrobiți cu o lingură pe un fund, doar cât să crape puțin.
  • Macerat de usturoi, miere și lămâie - Preparare pas 2Se taie câteva felii de lămâie subțiri și rotunde. Se preferă lămâile bio pentru a fi folosite cu tot cu coajă.
    Chiar dacă sunt bio, spălați-le bine înainte.
  • Macerat de usturoi, miere și lămâie - Preparare pas 3Feliile de lămâie, usturoiul și mierea se așează în borcan, în straturi: așezăm o felie de lămâie, punem câțiva caței de usturoi (ușor zdrobiți cu o lingură) și turnăm miere. Repetăm până se umple borcanul.
  • Macerat de usturoi, miere și lămâie - Preparare pas 4La final, închidem borcanul cu un capac sau îl sigilăm borcanul cu o folie și un elastic.
    Lăsăm la macerat 2 săptămâni, la frigider, după care poate fi consumat.

Observații

Încă din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost considerat penicilina omului sărac, iar combinația cu miere și lămâie nu face decât să-i potențeze efectul antibiotic/anti-microbian/anti-bacterian .

→ Se recomandă o miere de albine naturală, crudă, necristalizată, cât mai lichidă pentru a se scurge bine printre cățeii de usturoi și pentru a putea avea loc fermentarea/macerarea.

→ Compusul cheie din usturoi este alicina, iar aceasta este eliberată imediat după zdrobirea sau mestecarea usturoiului, fapt pentru care se recomandă consumul usturoiului crud, proaspăt și imediat după ce a fost curățat.

Alicina din usturoi ajută la curățarea vaselor de sânge, reducerea nivelului de colesterol rău LDL și al trigliceridelor, și astfel o circulație mai bună a sângelui.

Mierea are proprietăți antibacteriene, antibiotice, antiseptice, antifungice și de conservare.

Lămâia este bogată în minerale precum: potasiu, calciu, fosfor și magneziu, și deși acidă, este un aliment care devine alcalin în corp .

Păstrare și valabilitate:
la frigider acest preparat poate fi păstrat până la 3-4 luni;
la temperatura camerei se recomandă consul într-un timp cât mai scurt, 3-7 zile.
Se va păstra închis cu un capac, în locuri răcoroase, aerisite și ferite de lumină.

Administrare

→ Pentru prevenție se ia câte 1 lingură cu 1-2 căței de usturoi și o bucată din felia de lămâie, de obicei, dimineața, pe stomacul gol.
→ Pentru situații mai grave se pot lua până la 5 linguri pe zi !
⚠ Se recomandă cure de 2-4 săptămâni cu pauze de minimum 2 săptămâni !

→ La copii dozele vor fi mult mai mici, (de obicei la jumătate sau chiar mai mici în funcție de vârstă).

→ Acest preparat nu este recomandat bebelușilor!

→ Pentru copii de până la 3 ani cereți obligatoriu și sfatul medicului.

Efecte și beneficii

Proprietăți și efecte:

  • antibiotic;
  • antiviral;
  • germicid;
  • antiseptic;
  • antimicrobian;
  • antifungic;
  • expectorant;
  • antiinflamator;
  • antioxidant;
  • imunizant;
  • tonic;
  • anticancerigen;

General:

  • ajută la întărirea sistemului imunitar;
  • ajută la creșterea tonusului muscular;
  • antioxidant puternic cu efect regenerator al celulelor;
  • detoxifiant;
  • reduce nivelul de zahar din sânge;
  • este hepato-protector;
  • bun în tratamentul anemiei și malnutriție, reduce oboseala;
  • antiinflamator, bun pentru gută sau alte afecțiuni reumatice;
  • calmează durerile cauzate de osteoartrită;
  • luptă împotriva cancerului;
  • util persoanelor care fac chimioterapie;

Răceala și gripă:

  • previne răceala și gripa;
  • susține aparatul respirator;
  • calmează tusea și durerile de gât;
  • fluidifică secrețiile nazale și la nivelul gatului;

Susține sistemul cardio-vascular:

  • protejează inima;
  • scade tensiunea arterială;
  • îmbunătățește circulația sângelui / fluxul sanguin;
  • reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor;
  • ajută la scăderea concentrației de grăsimi din sânge;
  • curăță și subțiază sângele, desfundă arterele;
  • bun în angină pectorală;
  • bun în cazul varicelor, ateroscleroză, ischemie miocardică;

Susține sistemul digestiv:

  • contribuie la normalizarea metabolismului;
  • bun în constipație, diaree, flatulență, balonare;
  • distruge bacteriile și paraziții intestinali (Streptococi, Salmonella, Stafilococi);
  • diminuează pofta de mâncare, datorită alicinei din usturoi, ajutând la pierderea în greutate;

Efecte secundare

  • alergii, dacă sunteți alergic la ingredientele folosite;
  • crește aciditatea la stomac;
  • usturoiul poate interacționa cu anticoagulantele, aspirina și alte medicamente;

Contraindicații

  • contraindicat celor care sunt alergici;
  • contraindicat celor care au probleme gastrice;
  • contraindicat celor care au tulburări de coagulare a sângelui;
  • contraindicat celor care urmează să aibă intervenții chirurgicale, cu cel puțin 10 zile înainte, cât și după intervenție .
Alte informații
→ Studiile cercetătorilor din New Delhi, India, au scos la iveală faptul că 98% din persoanele care ajung până la veritabila vârstă de 100 de ani sau mai mult, consumă cel puțin un cățel de usturoi pe zi
→ Întrebuințările usturoiului datează de acum 5.000 de ani î.Hr.

Comentarii

Evaluează acest remediu:

31/01/2023

Un remediu naturist excelent!

(0) (0)
16/12/2022

Super produs

(0) (0)
12/12/2022

Am folosit și a fost de ajutor pentru tuse

(0) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.