Observație: nu curățați migdalele de acel înveliș fin/subțire, maroniu, deoarece în acesta s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
Adăugăm migdalele în recipientul de sticlă!
Turnăm mierea, puțin câte puțin, peste migdale, așteptând să se scurgă printre acestea. Ideal este ca la final migdalele să fie acoperite de miere.
Se pune capacul și se lasă la macerat ~ 2 săptămâni la loc aerisit, răcoros și ferit de lumină (debara, beci). După macerare poate fi consumat, ideal dimineața pe stomacul gol câte o lingură. Se va păstra acoperit cu un capac în locuri întunecoase, răcoroase (~20ºC) și ferite de lumină (debara, beci).
Observații
→ În amestec cu mierea, migdalele devin mult mai nutritive, nutrienții și macronutrienții sunt potențați, oferind astfel organismului un aport energetic ridicat. → De asemeni gustul este deosebit de bun, migdalele absorb din dulceața mierii de albine, iar mierea capătă o aromă intensă de migdale.
→ Practic prin această macerare e ca și cum am hidrata migdalele în miere.
⚠ Acel înveliș subțire, de culoare maronie, care acoperă migdalele (coaja migdalelor), este bogat în flavonoide, deci nu curățați migdalele de acel strat fin. → În coaja migdalelor (acel înveliș subțire, maroniu) s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ, care poate deteriora moleculele din celulele și poate contribui la inflamație, îmbătrânire și la apariția bolilor precum cancerul.
→ Migdalele sunt o sursă importantă de fibre, proteine de bună calitate, acizi grași omega, acid folic, precum și o serie de vitamine și minerale esențiale pentru o funcționare optima a organismului.
→ Mierea de albine cu migdale întărește sistemul imunitar, prevenind apariția asteniilor și a anemiilor.
→ Vitamine migdale macerate în miere: A, B, C, D, E si K, dar în special vitamina E. → Minerale migdale macerate în miere: potasiul, magneziul, calciul, manganul, fierul, seleniul, zincul, fosforul, cupru. Fiind bogate în cupru și fier, migdalele și mierea ajută la prevenirea și combaterea anemiei. Migdalele sunt considerate una dintre cele mai importante surse naturale vegetale de calciu și potasiu!
Alti nutrienți migdale macerate în miere: acizi grași omega, acid folic, proteine și fibre. Un aminoacid esențial, importat conținut de migdale este triptofan, care susține sistemul nervos, și împreună cu vitamina B6 ne protejează împotriva depresiilor și înlătură stresul;
→ Păstrare și valabilitate: recipientul se va păstra închis, la temperatura camerei (~20ºC), ferit de lumină. Se recomandă consumul în maxim 24 luni dacă este păstrat în condiții optime (“loc aerist și ferit de lumină”) și dacă nu se deschide. Odată deschis recipientul, se recomandă consumul în maximum 3 luni.
Administrare
⚠ Se va consuma cu moderație, fiind un produs caloric!
→ În general, pentru o absorbție maximă a nutrițiilor, se recomandă consumul a câte o lingură (~25 g) de 1 - 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor.
→ Dimineața, pe stomacul gol, are loc cea mai bună asimilare a nutrienților.
→ Se recomandă consumul în prima parte a zilei, cu 4-6 ore înainte de culcare, deoarece migdalele împreună cu mierea formează un puternic cocktail energizant.
Efecte și beneficii
produs hrănitor și energizant, bogat în proteine, acizi grași Omega 6, acid folic, vitaminele A, B, C, D, E, K (în special vitamina E), și minerale (calciu, magneziu, potasiu, ..);
reduce colesterolul rău (LDL);
susține sistemul cardio-vascular;
ajută în cazul bolilor de inimă;
bogat în proteine, fibre și grăsimi mononesaturate;
accelerează metabolismul;
facilitează digestia;
combate constipația;
ajută la îmbunătățirea florei intestinale;
sursă bogată de fibre;
induce senzația de sațietate;
susține sistemul nervos, stimulează memoria (sursa bogată de calciu, potasiu, vitamina B6, aminoacidul triptofan);
înlătură stresul, depresia (datorita aminoacidul esențial triptofan și a vitaminei B6);
relaxant;
combate anemia;
ajută în perioada asteniilor;
ajută în lupta împotriva cancerului, fiind un amestec bogat în antioxidanți, proteine și vitamina E;
ajută la menținerea pielii, părului și a unghiilor sănătoase (fiind bogat în vitamina E);
protector hepato-biliar, la fel vitamina E are un rol important;
ajută la creșterea imunității
ajută la prevenirea răcelilor și gripelor;
previne infecțiile;
ajută la menținerea sănătății și întărirea oaselor, a dinților (fiind bogat în calciu);
un antioxidant puternic (flavonoidele din coaja migdalelor în amestec cu mierea crează un efect antioxidant puternic);
promovează sinteza hemoglobinei;
Efecte secundare
insomnii datorită efectului energizant, dacă sunt consumate seara;
alergii la cei alergici la ingredientele folosite;
Contraindicații
bebelușilor
persoanelor care suferă de diabet
persoanelor care sunt alergice la migdale/nuci/miere
Alte informații
Doza maximă zilnică de migdale, recomandată pentru consum, este de 35 grame, care asigură necesarul din DZR: Vitamina E(40%), Mangan(45%), Magneziu(24,6%), Triptofan (21,8%), Cupru (20%), Vitamina B2(17,6%), Fosfor(16,8%). DZR = doza zilnică recomandată
100 de grame de migdalele conțin aproximativ 1.15 mg de cupru!
Comentarii
Evaluează acest remediu:
Adi, 05/10/2021
Pe lângă beneficiile acestui macerat, nu mai spun de gust...
(0)(0)
Conținutul acestei pagini este informativ. De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
Info ingrediente
Miere de salcâmApicoleMierea de salcâm – cea mai pură formă de sănătate
Info afecțiuni
MigrenaAfecțiuni neurologiceMigrene: tipuri, cauze și cum pot fi tratate