Suc de ghimbir cu miere, lămâie, ceai verde, turmeric, scorțișoară și mentă
Timp de preparare30 min
Timp de așteptare2 zile
Timp de gătire--
Gata în2 zile 30 m
Un remediu miraculos pentru sănătatea noastră, ideal pentru stările de oboseală, efort intens, imunitate scăzută, dureri reumatice, curele de detoxifiere, sau când se dorește accelerarea metabolismului.
Porții
1 litru de suc concentrat = aproximativ 50 de porții sirop concentrat (o porție fiind considerată o lingură pentru adulți ~20ml)
Ingrediente
Cost estimativ: 10.5
Materiale
- - storcător de rădăcinoase (cu ax melcat)
- - recipiente
- - lingură
Preparare
Se spală bine ghimbirul și apoi se curăță de coajă.
Se spală și se curăță de coajă lămâile.
Ghimbirul se va tăia în bucăți mai mici, de aproximativ 1 cm, pentru a fi dat cu ușurință prin storcătorul de rădăcinoase și pentru a nu-l bloca.
Se dă prin storcătorul de rădăcinoase ghimbirul curățat și tăiat în bucăți de aproximativ 1 cm.
După ce terminăm de stors sucul de ghimbir, punem într-un recipient pulpa rezultată, pentru a crea un produs suplimentar. Adăugăm 2 linguri de miere și amestecăm. Astfel am format un produs secundar"pulpa de ghimbir cu miere", care trebuie lăsat la macerat minim 12 ore și ținut la rece. Se poate consuma câte o linguriță fie ca atare, fie în paharul cu apă, în ceai chiar și în cafea (la libera imaginație).
Sucul de ghimbir obținut, se pune într-un recipient mai mare (recomandat nemetalic).
Se taie lămâile în 4 și apoi se dau și acestea prin storcător. Sucul rezultat se toarnă peste sucul de ghimbir și se amestecă.
Se adaugă mierea în compoziție și amestecă, energic până la omogenizare.
În faza finală, se adaugă: ceaiul verde uscat (așa cum este el), turmericul (curcuma), scorțișoara și menta.
Putem folosi frunze de mentă proaspătă sau mentă uscată pentru ceaiuri. De asemeni se poate folosi, în locul frunzelor de mentă, uleiul esențial de mentă pentru uz intern (~ 5 picături).
Se amestecă compoziția energic.Amestecul format se pune într-o sticlă, care va fi închisă ermetic, și se lasă la macerat pentru 48 de ore la loc răcoros și întunecos (beci, frigider).
După cele 48 de ore de macerare, amestecul se strecoară. Practic se aruncă frunzele de la ceaiul verde, eventual frunzele de mentă.
Se păstrează în recipiente de sticlă, închise ermetic, la frigider.
Astfel am terminat și produsul de baza "concentratul de ghimbir cu miere, lămâie, ceai verde, turmeric, scorțișoară și mentă".
Observații
La prepararea acestui suc concentrat obținem practic 2 produse:
‼ Frunze uscate de mentă (ceai de mentă) pot fi înlocuite cu uleiul esențial de mentă (pentru uz intern).
‼ După macerare vom observă cum frunzele de ceai verde (eventual mentă) și-au mărit volumul. Eu am folosit un băț de frigărui pentru a facilita strecurarea amestecului.
Păstrare & Valabilitate:
Se păstrează în recipiente de sticlă, închise ermetic, la frigider!
→ Sucul concentrat: ~6 luni
→ Maceratul din pulpă: ~3 luni
- Sucul concentrat de ghimbir cu miere, lămâie, ceai verde, turmeric, scorțișoară și mentă
- Maceratul de pulpă de ghimbir cu miere
‼ Frunze uscate de mentă (ceai de mentă) pot fi înlocuite cu uleiul esențial de mentă (pentru uz intern).
‼ După macerare vom observă cum frunzele de ceai verde (eventual mentă) și-au mărit volumul. Eu am folosit un băț de frigărui pentru a facilita strecurarea amestecului.
Păstrare & Valabilitate:
Se păstrează în recipiente de sticlă, închise ermetic, la frigider!
→ Sucul concentrat: ~6 luni
→ Maceratul din pulpă: ~3 luni
Administrare
Suc de ghimbir cu miere, lămâie, ceai verde, turmeric și scorțișoară: câte o lingură în diverse băuturi de 3-4 ori pe zi, cea mai bună variantă fiind consumul cu apă călduță pe stomacul gol (înainte de mese).
Pentru sportivi ca tonic (băutură izotonică) în timpul antrenamentelor: într-un litru de apă se pun 2 linguri de concentrat și se consumă pe parcursul antrenamentului. Este ideal pentru alergătoriide maraton.
Maceratul de pulpă de ghimbir cu miere: (~12-48 ore de macerare) formează un produs la fel de valoros ca și primul. Se pune câte o linguriță în diverse băuturi calde sau reci, cum ar fi ceaiuri, cafea, fresh-uri, ... , se poate folosi și la gătit.
Pentru sportivi ca tonic (băutură izotonică) în timpul antrenamentelor: într-un litru de apă se pun 2 linguri de concentrat și se consumă pe parcursul antrenamentului. Este ideal pentru alergătoriide maraton.
Maceratul de pulpă de ghimbir cu miere: (~12-48 ore de macerare) formează un produs la fel de valoros ca și primul. Se pune câte o linguriță în diverse băuturi calde sau reci, cum ar fi ceaiuri, cafea, fresh-uri, ... , se poate folosi și la gătit.
Efecte
- tonic/energizant (crește anduranța sportivilor)
- stimulează digestia
- previne infecțiile orale
- antioxidant puternic
- vitaminizant
- mineralizant
- întărește sistemul imunitar
- remediu împotriva răcelii și gripei
- contribuie la scăderea colesterolului rău LDL
- calmează greața
- bun antiinflamator
- bun pentru durerile reumatice (antiinflamator)
- contribuie la îngrijirea pielii și a parului
- ajută la reechilibrarea pH-ului sangvin
- scade riscul de apariție a calculilor renali
- întărește pereții venelor și ai capilarelor
- curăță vasele de sânge
- anti-cancerigen
- analgezic natural
Efecte secundare
- poate deveni purgativ dacă se depășesc dozele zilnice
Contraindicații
- contraindicat persoanelor cu probleme stomacale,
- contraindicat persoanelor cu probleme de colon iritabil,
09/04/2021
Super
(0) (0)
andrei, 02/03/2021
Folosesc și eu la sala aceasta combinație, chiar buna și cu efecte...
Am renunțat la preworkout-uri din comerț pline de chimicale...
(1) (0)
Evaluează acest remediu:
=
Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.