Sirop de aronia cu miere

Siropuri Foarte ușor 25 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare30 min
Timp de așteptare--
Timp de gătire--
Gata în30 min

Includerea în alimentație a sucului/siropului de aronia vine la pachet cu beneficii în lupta împotriva radicalilor liberi, a cancerului, a bolilor cardiovasculare, de ficat și a diabetului, întărește sistemul imunitar. Aronia este considerat fructul minune, bogat în antioxidanți, care ajută întreg organismul, iar cel mai comod și plăcut mod de a consuma aronia este sub formă de suc, o băutură deosebit de gustoasă.

Porții

Aproximativ 1 litru de sirop, adică 25 de porții, o porție fiind 2 linguri de sirop (~40g)

Ingrediente


Materiale

  • - storcător fructe cu ax melcat
  • - cuțit
  • - recipiente

Preparare

  • Aronia se spală prin clătire în 2-3 ape.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 2Buchețelele/ciorchinele de aronia se lasă la uscat/zvântat pe o tavă. Este important ca fructele de aronia să fie uscate, deoarece surplusul de apă rezultat din urma spălării, poate duce la fermentarea siropului.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 3După ce s-a zvântat aronia, se desprind fructele de pe ciorchine, pentru a fi date prin storcător.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 4Se curăță lămâile și se taie în 4.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 5Având fructele de aronia cât și lămâile pregătite, în aceasta etapă se va începe stoarcerea cu ajutorului unei storcător cu ax melcat.
    Feliile de lămâie se adaugă în storcător în timp ce se da și aronia, acestea (feliile de lămâie) având și rol de descongestionare a sitei storcătorului (fluidizează sucul și desfundă sita).
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 6Sucul format, se pune într-un recipient de sticlă. Peste acesta se adaugă mierea de albine și se amestecă energic până la omogenizare.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 7După omogenizare, siropul obținut se toarnă într-o sticla și se închide ermetic.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 8Se recomandă depozitarea în frigider și consumul sucului în cel mult 6 luni.
    De asemeni se recomandă ca la câteva zile să se agite recipientele cu sirop de aronia, deoarece în timp se produce o separare a siropului, mai exact fragmente mici de pulpa se lasă pe fundul recipientului și acestea pot forma o masă comună... Oricum printr-o agitare puternică amestecul se omogenizează.
  • Sirop de aronia cu miere - Preparare pas 9Pulpa de aronia rezultată în urma stoarcerii, nu se va arunca. Aceasta se pune la uscat și poate fi folosita atât la prepararea de ceaiuri cât și ca pulbere (măcinată) luată ca atare.

Observații
Sirop/suc de aronia cu miere preparat la rece.

Mierea de albine are și efect de conservare.

Fructele de aronia pot fi culese începând cu jumătatea lui august și până la sfârșitul lui septembrie. Cu cât sunt culese mai târziu, cu atât acestea sunt mai dulci, însă se produce și efectul de stafidire/dezhidratare. Dacă fructele sunt stafidite/dezhidratate, acestea se pot hidrata, lăsându-le câteva ore în apă.

Se recomanda ca sticlele de sirop să nu fie umplute până în vârf, mai ales dacă au deschiderea mica, deoarece se poate forma ca un dop și sucul nu v-a curge.

O metoda bună de păstrare a fructelor de aronia pe termen lung este congelarea acestora.

Pulpa de aronia rămasă în urma stoarcerii, se poate usca și apoi consumată ca infuzie în ceaiuri sau măcinată pulbere în diverse băuturi.

Administrare

Se poate consuma ca atare câte 1-2 linguri, cu 30 de minute înainte de mese sau ca o băutură răcoritoare (suc de aronia) cu apă minerală sau plată (~ 2 linguri la 200 ml de apă).

De asemeni poate fi folosit și în diverse cocktail-uri, topping-uri sau la gătit.

Efecte

  • antioxidant puternic: conține cel mai mare nivel de antociani și proantocianidin
  • întărește imunitatea organismului
  • aronia poate combate cancerul, mai ales cel de colon
  • previne răcelile
  • bogat în vitamina C și vitamina P
  • bogat în fibre
  • contribuie la sănătatea inimii
  • efect anti-diabetic
  • efect anti-îmbătrânire
  • protejează ficatul
  • bun digestiv
  • proteja corpul de intoxicații
  • reduce stresul
Alte informații
Beneficiile fructelor de Aronia:
- sursă importantă de antioxidanți. Conține cel mai mare nivel de antociani și proantocianidine, comparativ cu alte alimente deja cunoscute.
- bogate în fibre, 100 grame aronia uscată = 16,9 grame fibre.
-100g de Aronia oferă 35% din doza zilnică de vitamina C, care susține producerea de colagen, ajută imunitatea și reduce inflamațiile.
- bogate în vitamina P (doza este mai ridicată decât în orice alt fruct consumat)
- au acțiune chemo-preventivă împotriva cancerului de colon
- efecte anti-îmbătrânire.
- întăresc sistemul imunitar.
- previn tratează și răceala.
- protejează împotriva virusurilor și dezvoltării Staphylococcus sau Escherichia Coli.
- echilibrează metabolismul și scad nivelul hormonilor de stres.
- refac tonusul vaselor capilare.
- testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arată că nivelul de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g.
03/09/2020

Foarte sanatos acest suc de aronia

(1) (0)
Evaluează acest remediu:
Generați un alt cod securizat=