→
Raportul minim dintre fructe și alcool pentru prepararea tincturii este de
20% fructe și 80% alcool. Deci dacă dorim să facem 100 ml de tinctură, vom avea nevoie de 20 g măceșe uscate fără sâmburi mărunțite sau chiar pulbere. Eu, în această rețetă am folosit 80 g de măceșe uscate din ceai de măceșe cumpărat din plafar.
→ Pe durata macerării este bine să agitați tinctura în formare de 3-4 ori pe zi.
→ Timpul de macerare poate varia în funcție de tăria alcoolului și de cum au fost folosite măceșele: bucăți (din ceai) sau pulbere. De exemplu pentru pulbere de măceșe și alcool de concentrație 80%, timpul minim de macerare este de 7 zile.
⚠ Măceșele conțin o cantitate imensă de vitamina C (acidul ascorbic), iar aceasta, într-un agent alcoolic, este absorbită integral.
Compozitie tinctură de măceșe în alcool: - beta caroten
- minerale
- vitamina K
- acizi organici
- tocoferol
- taninuri
- riboflavină
- tiamină
- flavonoide
- acid folic
Tinctură alcoolică de măceșe este bogata în minerale precum: - fier
- mangan
- magneziu
- potasiu
- cupru
- zinc
- calciu
- fosfor