Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață

Sucuri Ușor 84 porții Abonați-vă la canalul YouTube
Timp de preparare30 min
Timp de așteptare2 ore
Gata în2 h 30 m

Tonic energizant, imuno-protector, ideal sportivilor

O modalitate ușoară de a consuma pe tot parcursul anului o băutură atât răcoritoare cât și cu nenumărate beneficii pentru organism: efect tonic, imuno-protector, antiinflamator, antibacterian, antiviral, analgezic, diaforetic, carminativ și nu în ultimul rând un antioxidant puternic. Acest suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă combate oboseala, întărește sistemul imunitar, previne răceala și gripa, previne afecțiunile cardio-vasculare, susține sistemul digestiv, ajută în combaterea inflamației și a bolilor reumatice, ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge, susține sistemul nervos, protejează ficatul, scade riscul de apariție a calculilor renali ai diminuează stările de greață.

Porții

Am obținut 3.5 pungi de cuburi de gheață cu suc, adică 84 de cuburi înghețate cu suc

Video


Ingrediente

Cost estimativ: 10.0

Materiale

  • - pungi de cuburi de gheață
  • - storcător legume-fructe cu ax melcat cu turații puține (40-60 rmp)

Preparare

  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 1Se pregătesc ingredientele, se spală bine sub jet de apă ghimbir, măceșele și lămâile. Frunzele de mentă, la fel, se clătesc sub jet de apă slab. După spălare, se lasă la zvântat pentru a se elimina surplusul de apă.
    Se preferă măceșele coapte bine, care sunt mai cărnoase, puțin moi și nu cele uscate sau foarte tari.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 2Înlăturăm sâmburii din fructele de măceș.
    Măceșele se taie în două cu un cuțit, iar cu ajutorul unei lingurițe, mai exact folosind coada acesteia, se elimină sâmburii.
    Jumătățile curățate se vor pune într-un recipient de apă pentru câteva minute (3-5 minute), astfel ne asigurăm că am scăpat de eventualii sâmburi rămași sau acei perișori care pot fi iritanți pentru anumite persoane. Apoi se aruncă apa. Aceasta sub-etapă nu este neapărat obligatorie.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 3Se curăță ghimbirul de coajă. Dacă este ghimbir din surse organice - bio, se poate folosi cu tot cu coajă, spălat bine în prealabil.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 4Lămâile se curăță de coajă și apoi se taie în 4. Acestea au și rolul de a descongestiona storcătorul de legume-fructe.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 5Începem stoarcerea ingredientelor cu ajutorul unui storcător de legume-fructe cu ax melcat, de preferat cu turații puține (40-60 rmp) pentru a nu încălzi ingredientele.
    Ghimbirul fiind un ingredient lemnos, destul de dur pentru storcătorul de legume-fructe, se va tăia felii, pentru a ușura stoarcerea.
    Se vor da concomitent ghimbirul, măceșele, lămâile și frunzele de mentă, astfel ușurăm stoarcerea și asigurăm o omogenizare bună încă din timpul stoarcerii.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 6Când finalizăm stoarcerea, amestecăm energic sucul obținut cu o lingură nemetalică și apoi vom turna sucul în pungi de cuburi de gheață.
    Pentru a ușura umplerea pungilor de cuburi de gheață eu am folosit o mini-pâlnie. Am înnodat capetele pungilor de gheață pentru a mă asigura că nu va curge.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 7În ultimul pas, vom pune pungile de cuburi de gheață la congelator. Acestea vor îngheța în ~ 2 ore.
  • Suc concentrat de ghimbir, măceșe, lămâie și mentă în pungi de gheață - Preparare pas 8⚠ Pulpa rezultată în urma stoarcerii, nu se va arunca. Aceasta poate fi uscată și folosită la prepararea unor ceaiuri delicioase cu efect imuno-tonic, mai ales pe timpul iernii.

Observații

→ Congelarea în pungi de gheață este cea mai optimă metoda de a consuma acest suc pe perioade lungi de timp. În plus, pe timpul verii avem oricând la îndemână o băutură răcoritoare și tonică.

→ Este de asemenea o băutură ideala sportivilor, eu îl consum ca și intra-workout în timpul antrenamentelor, fiind în același timp și un bun arzător de grăsimi.

→ Pulpa rezultată o voi folosi pentru ceaiuri, practic o las la uscat pe suprafețe plane și o întorc periodic timp de 3-4 zile, apoi o depozitez în pungi de hârtie sau cutii. De curând am achiziționat un deshidrator și procesul de uscare este mult mai optim, undeva la 6-8 ore la 40-50 ºC. Vă mărturisesc ca este excepțional ceaiul din aceasta pulpă...

Păstrare și valabilitate:
→ Se va păstra în pungi de cuburi de gheață, numai la congelator.
→ Se rupe efectiv câte un cub, cât se consumă, și se restul se pune imediat la congelator.
→ Valabilitate este 12 luni de la data congelării!

Administrare

→ Se va consuma dizolvat în apă sau alte băuturi calde sau la temperatura camerei.
→ Se recomandă 1 cub de suc înghețat dizolvat în 250 ml - 1 litru de apă.
→ Dacă este dizolvat într-o cantitate mai mare de apă, băutura se va consuma pe parcursul a câteva ore.
→ Se recomandă consumul cu 30 minute înainte sau după mese. Dacă aveți probleme digestive, cu stomacul, colon iritabil, ... se va consuma la 30 de minute, după mese (doar cu avizarea medicului).
Doza recomandată este de maximum 3 cuburi cu suc înghețat pe zi.
→ Este ideal pentru sportivi ca intra-workout, fiind tonic, energizant și ajutând la arderea grăsimilor: 1 cub de suc înghețat la 1 litru de apă plată consumat pe pe durata antrenamentului. După preferințe puteți adăuga și o linguriță de miere.
După fiecare lună de administrare se recomandă minim 2 săptămâni pauză.
→ Pentru copiii sub 12 ani, acest suc nu este recomandat.

Efecte și beneficii

Efecte:

  • tonic, energizant;
  • imuno-stimulator;
  • vitaminizant / mineralizant;
  • antioxidant;
  • antiinflamator;
  • antibacterian / antiviral;
  • anti-anemic;
  • analgezic natural;
  • diaforetic (crește transpirația);
  • carminativ (proprietatea de a evacua gazele din intestin);
  • spasmolitic;
  • antidiabetic;
  • astringent;
  • antidiareic;
  • diuretic;
  • ușor laxativ;

Tonic / imuno-stimulator:

  • crește anduranța sportivilor (rezistența la efort fizic);
  • întărește sistemul imunitar;
  • previne răceala și gripa;
  • bun în stări de oboseală;

Previne afecțiunile cardio-vasculare:

  • reglează tensiunea arterială, bun în hipertensiune arterială;
  • reduce colesterolul rău (LDL);
  • întărește pereții venelor şi ai capilarelor;
  • curăță vasele de sânge;
  • anti-tromboză: împotriva formarii cheagurilor de sânge;
  • regulator al circulație sangvine, vaso-dilatatoare;
  • ajută la reechilibrarea pH-ului sangvin;

Susține sistemul digestiv:

  • îmbunătățește/stimulează digestia;
  • accelerează metabolismul;
  • ajută la arderea grăsimilor, bun în obezitate;
  • crește pofta de mâncare;
  • detoxifică organismul;

Bun în combaterea inflamației și a bolilor reumatice:

  • anti-inflamator natural;
  • recomandat în boli articulare;
  • recomandat în dureri musculare;

Altele:

  • detoxifiant al sângelui;
  • ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge;
  • drenor și tonic hepatic;
  • ajută la secreția de colagen (măceșele);
  • ajută sistemul nervos;
  • diminuează stările de greață;
  • previne infecțiile orale;
  • scade riscul de apariție a calculilor renali;

Efecte secundare

- consumul în exces, poate duce la crampe stomacale, diaree.

Contraindicații

  • femeile însărcinate sau care alăptează trebuie sa ceara acordul medicului;
  • nu este recomandat persoanelor care iau medicamente pentru diabet, hipertensiune sau care subțiază sângele (aspirină, ibuprofen), care suferă de calculi biliari, boli de inimă;
  • contraindicat persoanelor care suferă de colon iritabil.

Comentarii

Evaluează acest remediu:

08/11/2022

Foarte sănătos acest suc

am preparat acest remediu
(0) (0)
01/11/2022

Super

(0) (0)



Conținutul acestei pagini este informativ.
De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.