⚠ Atunci când storcătorul da semne că merge mai greu. se mai adaugă o bucată de lămâie.
Sucul format se colectează într-un recipient mai mare pentru a putea fi amestecat omogen cu restul de ingrediente.
Se rade nucșoara cu ajutorul unei răzătoare direct în recipient.
Se adaugă piperul și se amestecă bine. Se preferă piperul negru.
Se adaugă și bețișoarele de scorțișoară. Aroma acestora se va transfera în sucul concentrat. Acestea trebuie lăsate minim 24 de ore. Dacă nu aveți bețișoare, puteți folosi scorțișoară măcinată.
Adăugăm mierea și amestecăm bine până la omogenizare.
Sucul concentrat rezultat se va depozita în recipiente de sticlă, închise ermetic, obligatoriu la frigider. ⚠ O metodă bună de păstrare a sucului este congelarea direct în pungi de gheață.
Pulpa rămasă nu se va arunca. Aceasta poate fi folosită ca atare sau uscată la prepararea ceaiurilor sau adăugată în diverse băuturi.
Observații
Tonic antiinflamator cu ghimbir, turmeric și alte mirodenii
Turmericul combinat cu piper și cu ghimbir crește gradul de asimilare a nutrienților (curcumin).
Păstrare și valabilitate: → Se va păstra obligatoriu la frigider și se recomandă consumul într-un timp cât mai scurt, până în 30 de zile. → O metodă eficientă de păstrare este congelarea în pungi de gheață, astfel timpul de valabilitate poate crește până la 1 an. Se va folosi cate un cub de gheață în ~ 250 ml - 500 ml de apă sau după preferințe.
Pulpa rezultată nu se va arunca, o putem folosi ca atare sau uscată, la prepararea ceaiurilor. Pot confirma ca am obținut cel mai aromatizat ceai din această pulpă (prin uscare), mult mai bun față de ce există in comerț. De asemeni pulpa, ca atare, poate fi folosită și pentru aromatizarea anumitor băuturi.
Administrare
→ Acest suc, fiind un concentrat, nu se va consuma ca atare, ci doar diluat cu apă sau alte băuturi. → Recomandăm 1 lingură la 250 ml de apă, însă în funcție de cum preferă/suportă fiecare se poate pune mai mult sau mai puțin. → Eu personal folosesc 2-3 linguri la 1 litru de apă și o consum in general in timpul antrenamentelor sportive.
→ Pentru afecțiuni anti-inflamatorii se recomandă a se consuma 1 lingură cu ~250 ml de apă de 3 ori pe zi.
Efecte și beneficii
un puternic antiinflamator natural
tonic/energizant (crește anduranța sportivilor)
întărește sistemul imunitar
remediu împotriva răcelii și gripei
stimulează digestia
îmbunătățește memoria
previne infecțiile orale
antioxidant
analgezic natural
antibiotic
contribuie la scăderea colesterolului rău LDL
întărește pereții venelor și ai capilarelor
curăță vasele de sânge
combate greața
ajută la reechilibrarea pH-ului sangvin
scade riscul de apariție a calculilor renali
calmează durerea articulară
luptă împotriva radicalilor liberi
reglează nivelul de zahăr din sânge
protejează ficatul
previne anemia
Efecte secundare
- arsuri la stomac
Contraindicații
contraindicat persoanelor cu probleme stomacale;
contraindicat persoanelor cu hemoroizi;
contraindicat persoanelor cu probleme de colon iritabil;
turmericul are proprietăți anticoagulante și nu trebui consumate atunci când planificați intervenții chirurgicale sau in combinație cu medicamente anticoagulante, precum aspirina sau heparina.
Alte informații
→ Turmericul (Curcuma longa) este o specie de curcuma, fiind cunoscut si sub denumirea de sofran indian. Alta denumire este de zerdiceaf.
Comentarii
Evaluează acest remediu:
07/08/2022
L-am folosit la limonada, a mers bine pe timp de caniculă
am preparat acest remediu
(0)(0)
Conținutul acestei pagini este informativ. De aceea, pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.
Info ingrediente
GhimbirLegumeTot ce trebuie să știi despre ghimbir
TurmericMirodeniiTurmeric (Curcuma) – beneficii și proprietăți